Borba protiv krivolovaca među kojima ima i lovaca

POŽEGA – Tijekom posljednjih mjeseci na području Požeško-slavonske županije uočene su češće pojave krivolova, a dio počinjenih nedjela otkrili su pripadnici Policijske uprave požeško-slavonske, te protiv počinitelja podnijeli kaznene prijave.

-Mi kao savez imamo česte dojave o krivolovu, a posebno nas zabrinjava što među otkrivenim počiniteljima tih djela ima i lovaca koji se redovni članovi naših udruga – kaže Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Inače na ovu pojavu upozoreno je i početkom protekle godine. Podsjetimo tada je naglašena potreba obraćanja pozornosti i otklanjanja pojave tzv. „centara“ mesa divljači gdje se nelegalno prodaje meso divljači odstrijeljeno u krivolovu.

-U suradnji sa Policijskom upravom učinit ćemo sve da se ta negativna pojava otkloni jer je to interesu svim lovcima ovoga kraja, te šire zajednice – nastavlja Bertelović. Suradnja je do sada bila na visokoj razini  te će se tako nastaviti i ubuduće.

Lovački savez Požeško-slavonske županije u potpunosti je otvoren za suradnju sa svim institucijama, lokalnom zajednicom i udrugama gdje lovci aktivnim uključivanjem mogu dati svoj doprinos.

Foto: Ilustracija, pozega.eu

0 Comment