Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
EUROPSKO PRVENSTVO U BODYBILDINGU

Požežanin Dario Stanković osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju

PRIJE 1 TJEDAN
TEKST: I. Tomić
FOTO: Požeški sportski savez

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Požežanin Dario Stanković osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju Požega.eu | Požežanin Dario Stanković osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju

PRIJE 1 TJEDAN
TEKST: I. Tomić
FOTO: Požeški sportski savez

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na održanom Europskom prvenstvu u bodybuildingu za 2024. godinu u Santa Susanni (Barcelona), od 2. do 5. svibnja, sudjelovali su sportaši iz 45 zemalja kako bi se predstavili u fitness i bodybuilding izazovima. Ove godine ujedno je proslavljen i godišnji kongres međunarodne krovne organizacije IFBB. Više od 1200 registriranih sportaša donijelo je strast i energiju na pozornicu na ovom tradicionalnom sportskom okupljanju. Hrvatska reprezentacija sudjelovala je u četirima kategorijama s vrhunski pripremljenim sportašima koji već godinama zaredom uspješno predstavljaju našu zemlju na regionalnim, europskim, ali i svjetskim natjecanjima.


Među najzahtjevnijim i svakako najatraktivnijim kategorijama prvenstva je bodybuilding kategorija, a održana je zadnji dan uz nestrpljivo iščekivanje svih posjetitelja. U kategoriji do 95 kg predstavljao nas je odlični Dario Stanković iz požeškog Bodybuilding kluba “Body Art”. U jakoj konkurenciji dospio je u finale te osvojio sjajno drugo mjesto i srebrnu medalju. Prema njegovim riječima, konkurencija je ove godine bila najjača do sada, a svi odreda bili su osvajači medalja s europskih i svjetskih prvenstava.


-Znao sam da imam kvalitetu za sam vrh i da tamo pripadam, nijanse su odlučivale o zlatu koje je otišlo “domaćinu” Španjolcu. Želim zahvaliti nekolicini ljudi koji su bili uz mene, treneru Adnanu Gosti, koji je vjerovao u mene od samog starta, te Mireni, Marijani i Nikoli, što su bili cijele pripreme i sa mnom sve prolazili. Hvala mom klubu na pomoći i mojim roditeljima na genetici-poručio je Dario Stanković.


Treba napomenuti da je ovu medalju zlatnog sjaja Dario osvojio za hrvatsko srce, ali pod IFBB zastavom. Zbog toga se moraju zapitati čelnici Hrvatskog bodybuilding saveza zašto se međusobni antagonizmi i pravne bitke moraju lomiti na leđima natjecatelja te zašto sportašima nije pružena mogućnost da predstavljaju Hrvatsku na Europskom prvenstvu putem Hrvatskog bodybuilding saveza. Dario je nastupio dostojanstveno, hladne glave i s velikim žarom u srcu i na tome mu treba čestitati, sa željom da dogodine nastupi pod hrvatskom zastavom, kako i dolikuje vrhunskim hrvatskim sportašima
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.