Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
2. DAN TAMBURE ZA DUŠU

(FOTO)Tamburaši Divne godine sa Mariannom Ilkiv pobjednici Zlatnog glasa Zlatne doline

PRIJE 1 TJEDAN
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ante Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 TJEDAN
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ante Krstanović

Među 23 nove pjesme 49. Festivala tamburaških pjesama Zlatni glas Zlatne doline 2024. odlukom stručnog suda pobjednici su zagrebački tamburaši Divne godine sa ukrajinskom umjetnicom Mariannom Ilkiv izvodeći pjesmu Zašto se lažemo autora Ivice Plivelića, pa su se plasirali na završnu večer požeških Zlatnih žica Slavonije i osvojili nagradu od 700 eura. Drugi je subotički solista Marko Križanović uz pratnju orkestra Misija iz Pečuha sa pjesmom Naša Noć(glazba Stjepan Rudinski, tekst Đurđa Habel, aranžman Mark Jerant), a treći TS Ambar iz Novske s pjesmom Moja ambare autora Sebastijana Kovačevića, Dubravka Dodigovića, te Darija i Hrvoja Harkanovca. Drugoplasiurani ide na polufinale požeškog festivala.
Publika je svojim glasovima prvu nagradu dala Požežaninu Luki Samardžiću koji je uz pratnju Kaptolačkog tamburaškog orkestra pjevao skladbu Nemoj ženo za koju je glazbu i tekst napisao Domagoj Sarić, te aranžman Dalibor Zavođa, drugu TS Oraji iz Razbojišta kraj Našica i skladbi Idu dani Viktora Čelanta, Mirka Benčića i Krunoslava Dražića dok je treći Ivan Petravić Iz Kutine izvodeći pjesme Zora je svanula koju su zajedno stvorili Petravić i Vedran Doležal.


-Nadam se da ćete provesti ugodnu večer uz nove tamburaške pjesme – kazao je u pozdravnoj riječi Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol dodajući da pjesme izvode solisti, tamburaški sastavi i pjevačke skupine iz Hrvatske i tri susjedne države.
 Priredbu je otvorila ispred pokrovitelja Požeško-slavonske županije županica Antonija Jozić, a nazočio je i Vinko Kasana, predsjednik Županijske skupštine.


-Kaptol je biser naše županije, općina koja ima dugu povijest, njeguju slavonsku glazbu koja ima dugu tradiciju što pokazuje ova dvorana – istakla je županica.


Organizatori Zlatnog glasa Zlatne doline su Općina Kaptol, TZ Zlatni Papuk, Kaptolački tamburaški orkestar i KUD Ivo Čakalić, pratilo ga je više od 600 gledatelja, dio izvođača pratio je festivalski orkestar kojega su činili profesori požeške Glazbene škole, a kraći koncert je imao đakovački sastav Slavonski dukati.


Nakon dodjele nagrada festival, održan u sklopu trodnevne priredbe Tambura za dušu u dvorani OŠ Vilima Korajca, je zatvorio predsjednik Općinskog vijeća Kaptol Dario Lončarević pozvavši autore i izvođače na natječaj za jubilarni 50. festival dogodine.
Izvođenje novih skladbi izravno je prenosilo nekoliko lokalnih televizija, a snimku će emitirati još desetak u našoj i susjednim zemljama.
Tijekom priredbe prodavan je festivalski album sa novim pjesmama, te dodatkom pjesmom Stari svirač autora Dragutina Peceka koju pjeva prerano preminuli dugogodišnji izvođač na ovom festivalu Dragan Vlajinić. Prihod od prodaje albuma namijenjen je Karitasu župe Kaptol.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.