Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Obilježena 102. obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana /FOTO/

PRIJE 4 DANA
TEKST: D. Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 4 DANA
TEKST: D. Krstanović

Obljetnicu rođenja dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježili su članovi požeško-slavonskog HDZ-a, Zajednice utemeljitelja te stranke i dr.
Prije 102 godinu u Velikom je Trgovišću rođen Franjo Tuđman, velikan koji je svoju državotvornu viziju pretvorio u stvarnost. Samostalna i demokratska Hrvatska njegov je trajni, zauvijek živi spomenik. Prisjećamo ga se s neizmjernim ponosom te neprolaznim poštovanjem. Zahvaljujući svojoj odlučnosti, ali i državničkoj mudrosti, dr. Tuđman je uz potporu hrvatskog naroda i hrabrost branitelja stvorio modernu Hrvatsku!


Franjo Tuđman 1989. godine osniva HDZ i postaje prvi predsjednik te stranke, a na prvim višestranačkim izborima 1990. godine postaje predsjednik Republike. Novi mandat osvojio je i 1997. godine.
Nakon prvih demokratskih izbora 1990. godine i pobjede Hrvatske demokratske zajednice Franjo Tuđman je u Saboru 30. svibnja proglašen predsjednikom Predsjedništva SR Hrvatske. U samostalnoj Republici Hrvatskoj još je dva puta pobijedio na neposrednim predsjedničkim izborima, i to 1992. i 1997. godine.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.