Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
TAMBURA ZA DUŠU

Orkestri iz tri države u Kaptolu pokazali bogatstvo muziciranja na našem izvornom instrumentu

PRIJE 1 TJEDAN
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: DK

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 TJEDAN
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: DK

Trodnevna glazbena manifestacija Tambura za dušu u kaptolačkoj dvorani OŠ Vilima Korajca počela je 3. Međunarodnim festivalom tamburaških orkestara Tambura bez granica, kojemu je domaćin bio Kaptolački orkestar, a uz njega priredbu su organizirali Općina Kaptol i TZ Zlatni Papuk uz pokroviteljstvo Požeško-slavonske županije.
Uz domaćine nastupili su tamburaši Original iz češkog mjesta Studenka, Viniški tamburaši iz Vinice u Sloveniji, te orkestar Tamburaške škole Marković iz Meca u Baranji.


-Vjerujem da će vam duša i srce biti ispunjeni dobrom tamburaškom glazbom pod Papukom – kazao je pozdravljajući goste i sudionike Tambure bez granica načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić uz kojega je bio i predsjednik Općinskog vijeća Dario Lončarević. Priredbu je otvorio zamjenik požeške županice Ferdinand Troha.


-Ovo je lijepa tamburaška manifestacija i ima dugu tradiciju pa čestitam svim ljudima koji njeguju tradiciju i tamburaški izričaj – istakao je F. troha.
Tijekom dvosatnog programa najprije je nastupio Kaptolački tamburaški orkestar kojim je dirigirala Ana Šmitpeter predstavivši se nizom odabranih skladbi od onih klasične glazbe, pa do slavonskih pjesama koje su otpjevali Tomislav Gašparović, David Ralašić i Luka Samardžić.


Zatim su nastupili gosti iz Češke izvodeći glazbu svoje zemlje na drevnim instrumentima što je bilo zanimljivo zbog zvuka i starosnog sastava izvođača, a Vinički tamburaški orkestar pokazao je bogatstvo muziciranja, ali i pjevanja jer su izveli slavonsku pjesmu, ali i nešto staroga uključujući talijansku kanconu. Slovenci su izveli i popularnu pjesmu Dan ljubezni koja je predstavljala bivšu državu na Euroviziji.


Kvalitetom muziciranja su pečat dali Baranjci uz koje je pored ostalih zapjevao i Stjepan Mlikota Stjepko poznati tamburaš i pjevač koji je u različitim kombinacijama pjevao na požeškom festivalu.
Voditelj prve večeri Tambure za dušu bio je Slavenko Čuljak.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.