Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

„VERA“ IZ BJELIŠEVCA: Rano povrće na stolovima Požežana i Brođana

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu |  „VERA“ IZ BJELIŠEVCA: Rano povrće na stolovima Požežana i Brođana Požega.eu |  „VERA“ IZ BJELIŠEVCA: Rano povrće na stolovima Požežana i Brođana

„VERA“ IZ BJELIŠEVCA Rano povrće na stolovima Požežana i Brođana

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Rano povrće kojim se Požežani opskrbljuju u Trgovačkom centru KTC te kupci u nekim trgovinama u Slavonskom Brodu, mnogi ne znaju, proizvedeno je u Trgovačkom obrtu „Vera“ iz Bjeliševca vlasnika Zvonimira Hruške. Prvo na tržište plasira mlada salata i luk uzgojeni u plastenicima a potom rane kupusnjače, kelj, keleraba i kupus kojih je ove godine sađeno na više od dva hektara. Ubrzo će i mladi krumpir uzgojen na otvorenom ispod agro-tekstila.


U svibnju su dani duži i topliji i manja je mogućnost jutarnjih mrazeva. Vrijeme je pogodno za sadnju presadnica, rajčice, paprike, krastavca, lubenica i dinja kojih će biti na više hektara.U ovom obrtu su spremni i za ljeto i suše te će na dijelu njiva koristiti navodnjavanje iz obližnjeg potoka.


Ovaj obrt je i veliki proizvođač lješnjaka sa plantažom od 18 hektara, a sadnice ovog koštunjičavog voća proizvode na oko 1,5 hektara i plasiraju se diljem Hrvatske.


Vera i Drago, umirovljeni učitelj Osnovne škole Kutjevo, osnovali su obrt daleke 1996. godine koji je u početku uz proizvodnju povrća i lješnjaka imao i trgovinu. Kada su se pojavili trgovački centri za njih je trgovina postala nezanimljiva. Nažalost, Vera je nedavno preminula pa je poslovanje preuzeo sin Zvonimir.


Trenutno su uz Zvonimra stalno zaposlene Irena i Ivana, a kod većih poslova zapošljavaju se i sezonci. U planiranju, uz stare platenike koji zauzimaju oko 800 kvadrata montiralo bi se oko tisuću kvadratnih metara suvremenih plastenika. Projekti su gotovo i zatvara se finacijska konstrukcija.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.