Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
KUPOVINA IZDANJA

Knjižnicama u Požegi i Pleternici odobren novac za kupovinu novih knjiga

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Knjižnicama u Požegi i Pleternici odobren novac za kupovinu novih knjiga Požega.eu | Knjižnicama u Požegi i Pleternici odobren novac za kupovinu novih knjiga

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Ministarstvo kulture i medija početkom veljače ove godine otvorilo je poziv narodnim knjižnicama za iskaz interesa za otkup knjiga za 2024. godinu.
Za tu namjenu navedeno Ministarstvo odobrilo je sredstva u ukupnom iznosu od 2,2 milijuna eura namijenjenih potrebama 199 narodnih knjižnica. S knjižnicama će se sklopiti ugovori o korištenju sredstava na temelju kojih će im se isplatiti dodijeljena sredstva koja će knjižnice trošiti tijekom cijele godine na otkup knjiga uvrštenih na dva popise, objavljivati će se četiri puta tijekom godine sukladno indikativnom kalendaru.
Narodne knjižnice kupovat će knjige uvrštene na tim popisima, te odmah po inventarizaciji podatke o tome unositi u sustav za izvještavanje pokrenut prošle godine prilikom uvođenja novog modela otkupa knjiga za narodne knjižnice.
Knjižnice su ovisno o utvrđenim kategorijama dužne kupiti najmanje jedan primjerak svih knjiga s prvog popisa, odnosno kupiti propisane knjige s istog popisa u većem broju primjeraka ovisno o potrebama korisnika i broju sastavnica. Knjižnice drugih kategorija neće biti obvezne kupiti sve knjige s prvog popisa, već će moći kupovati odabrane knjige s drugog popisa u neograničenom broju primjeraka.
Odlukom nadležnog povjerenstva Ministarstva kulture i medija Gradska knjižnica Požega je na osnovu iskaznog interesa za otkup knjiga uvrštenih na oba popisa dobila sredstva u iznosu od 23 tisuće eura, a Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica 5,12 tisuća eura.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.