Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

(FOTO) ŠTAMPAROVI DANI: U Pleternici ispred Gradske kuće održana javnozdravstvena akcija

PRIJE 1 TJEDAN
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.T.

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 TJEDAN
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.T.

U sklopu manifestacije 16. Štamparovi dani, na prostoru ispred Gradske kuće u Pleternici održana je javnozdravstvena akcija Udruge narodnog zdravlja „Andrija Štampar“. Građani su na postavljenom štandu mogli obaviti kontrolu krvnog i očnog tlaka te šećera u krvi, a voditelj mladog liječničkog tima bio je oftalmolog dr. Maksimilijan Mrak iz Karlovcasa suradnicima iz Zagreba.


-U ovih 16 godina otkako dolazimo u Pleternicu odaziv građana bio je dobar, a dokaz je to da se brinu o svom zdravlju. Iz provedenih mjerenja oko 15 posto građana ima povišen očni tlak, a ostala mjerenja su uglavnom u granicama normale-kazao je dr. Mrak.


Treba napomenuti da su javnozdravstvene akcije održane u Požegi i Velikoj, a 16. Štamparovi dani bit će obilježeni dvodnevnim međunarodnim kongresom koji će biti otvoren 11. svibnja (subota), s početkom u 10 sati, u dvorani Interpretacijskog centra Terra Panonica u Pleternici. Tema kongresa odnosi se na promocija zdravlja i zdrave stilove života, a bit će održana predavanja poznatih stručnjaka iz pojedinih područja.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.