Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
JUDO KLUB “SLAVONAC“

Uspješan nastup na vrlo jakom turniru u Maribor

PRIJE 4 DANA
TEKST: I. Tomić
FOTO: JK Slavonac

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Uspješan nastup na vrlo jakom turniru u Maribor Požega.eu | Uspješan nastup na vrlo jakom turniru u Maribor

PRIJE 4 DANA
TEKST: I. Tomić
FOTO: JK Slavonac

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Judo klub „Slavonac“ iz Čaglina nastupio je 11. i 12. svibnja sa sedmero džudaša na međunarodnom turniru u Mariboru pod nazivom „Apolon open“. Na turniru je sudjelovalo 1027 natjecatelja i 118 klubova iz čak 18 država. Zbog velikog broja natjecatelja, turnir se održavao dva dana, a čaglinski džudaši imali su nastup u nedjelju.


U uzrastu do 14 godina nastupila su četiri predstavnika: Ivona Švajda, Iva Čančar, Rafael Ćosić i Ivano Bošnjak. Iva Čančar sudjelovala je u kategoriji do 36 kilograma i nakon tri pobjede i poraza osvaja brončanu medalju. Ivona Švajda u kategoriji do 48 kilograma ostvaruje tri lijepe pobjede i osvaja zlatnu medalju. Rafael Ćosić sudjeluje u kategoriji do 42 kilograma, a poslije poraza ostao je ovaj put bez plasmana. Ivano Bošnjak uspješno je završio turnir te je u kategoriji do 55 kilograma postigao čak pet pobjeda, uz jedan poraz, i osvojio brončanu medalju.
U uzrastu do 12 godina ekipu su činili Ema Blagojević, Bruno Bluha i Filip Šutić. Ema Blagojević je u kategoriji do 40 kilograma s dvjema pobjedama i s dva poraza turnir završila na petom mjestu. Bruno Bluha nastupio je u kategoriji do 35 kilograma i sa četiri pobjede dolazi do finala u kojem gubi te osvaja srebrnu medalju. Čaglinski klub završio je turnir s Filipom Šutićem koji je u kategoriji do 38 kilograma s trima pobjedama i porazom osvojio srebrnu medalju.
-Sudjelovanje na jednom ovakvom turniru je veliko iskustvo za naše džudaše te je pokazatelj da imamo natjecatelje koji mogu ostvariti rezultate ne samo na domaćim natjecanjima nego i na europskoj sceni. Za dva tjedna pred nama je jedno od najvažnijih natjecanja, a to je državno prvenstvo za uzrast do 14 godina, koje se održava u Dubrovniku, i nadamo se novim uspjesima-kazao je Robert Garc, trener Judo kluba „Slavonac“.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.