Ramci Zavičajnog KUD-a iz Pleternice nastupili u sklopu adventskog programa u Vukovaru: Napjevima oduševili brojne vjernike u vukovarskoj župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova /FOTO/

Dostojanstveno su se Vukovarcima i onima koji su se tamo zatekli predstavili članovi Zavičajnog KUD-a Rama iz Pleternice na treću nedjelju došašća kako u samom centru grada na pozornici tako i za vrijeme euharistijskog slavlja u vukovarskoj župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova.

Svečano misno slavlje na Nedjelju Caritasa, koja se tradicionalno obilježava na treću nedjelju došašća predvodio je predsjednik Hrvatskog Caritasa, varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak u suslavlju s mjesnim ordinarijem msgr. Đurom Hranićem, đakovačko-osječkim nadbiskupom, ravnateljem Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanom Svalinom i domaćim župnikom i gvardijanom fra Ivicom Jagodićem.

Euharistijsko slavlje su prigodnim adventskim pjesmama uveličali članovi Zavičajnog KUD-a Rama iz Pleternice, predvođeni predsjednikom Jurom Vidakušićem. Oni su svojim napjevima, koje njeguju i prenose s koljena na koljeno, na mlađe generacije, uz domaći župni zbor oduševili brojne vjernike koji su sudjelovali na misnom slavlju. Zadovoljstvo nisu skrivali niti biskupi koji su ostali iznenađeni kako otpjevanim pjesmama tako i nošnjama u kojima su bili Ramkinje i Ramci.

Nakon misnog slavlja članovi Zavičajnog KUD-a Rama iz Pleternice nastupili su na centralnoj pozornici u centru grada Vukovara, u sklopu adventskog programa “SVI zaJEDNO za RADOST BOŽIĆA”.

Bila je prigoda nakon misnog slavlja i za zajedničko fotografiranje Ramaca s biskupima što im je bilo posebno zadovoljstvo koje će ostati svima u dugom sjećanju.

Nakon nastupa članovi Zavičajnog KUD-a su posjetili Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru i vodotoranj – simbol otpora.

Foto: J. Vidakušić

0 Comment