Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Visoka pobjeda Lapjaka iz Velike protiv Šahovnice iz Garčina

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: ŠK Lapjak

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Visoka pobjeda Lapjaka iz Velike protiv Šahovnice iz Garčina Požega.eu | Visoka pobjeda Lapjaka iz Velike protiv Šahovnice iz Garčina

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: ŠK Lapjak

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U petom kolu proljetnog dijela natjecanja u Trećoj hrvatskoj šahovskoj ligi-istok ŠK Lapjak je u Velikoj uvjerljivo s visokih 5,5:0,5 porazio ŠK Šahovnicu iz Garčina. Pobjede za domaćina postigli su MK Ranko Dusper, FM Nenad Vlašić, drugokategornici Ivica Matoković i Ivan Martin Došen te trećekategornik Borna Vlašić, a remizirao je prvokategornik Zdravko Tucaković. Nakon ove pobjede Lapjak među deset klubova zauzima peto mjesto sa 6 osvojenih bodova. Velički šahisti postigli su tri pobjede, a dva puta su poraženi.
Drugi županijski predstavnik GŠK Kutjevo je u Velikoj Kopanici odigrao s domaćom ekipom ŠK Kopanicom neriješeno 3:3. Za kutjevački klub pobijedili su prvokategornik Miroslav Grgić, četvrtokategornik Dejan Rajf i Ivan Vončina. Partije su izgubili prvokategornik Ivan Grgić, drugokategornik Krunoslav Pavić i trećekategornik Vlado Šuster. Kutjevački šahisti nalaze se na pretposljednjem devetom mjestu s tek jednim osvojenim bodom. Osim ovoga neriješenog rezultata u gostima, čak četiri puta su poraženi.
Šahovski klub Pakrac-Lipik 1, kao treći predstavnik Požeško-slavonske županije, na gostovanju u Novoj Gradiški odigrao je 3:3 protiv domaćeg ŠK Strmca. Sve partije završene su miroljubivo, a za goste su remizirali majstorski kandidati Nenad Kuzmanović i Stevo Rađenović, drugokategornik Alojz Macarol, trećekategornik Zlatko Ivanić i četvrtokategornik Piljo Tutić. Nakon odigranog petog kola, ŠK Pakrac-Lipik zauzima šesto mjesto sa 6 bodova. Dva susreta su pobijedili, dva puta su odigrali neriješeno, a jedanput su poraženi. Proljetni prvak je Šahovski klub Slavonac iz Bukovlja s pet pobjeda i 10 osvojenih bodova.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.