Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
NASTAVAK PROJEKTA „OSMJEHOM U TURIZAM“

Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić: „Važna je potpora i suradnja tijekom cijele godine“

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić / Grad Pleternica
FOTO: Grad Pleternica

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić: „Važna je potpora i suradnja tijekom cijele godine“ Požega.eu | Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić: „Važna je potpora i suradnja tijekom cijele godine“

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić / Grad Pleternica
FOTO: Grad Pleternica

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Prošlogodišnjim projektom „Osmjehom u turizam“, Udruga za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju „Osmjeh“ otvorila je sasvim posebne vidike turizma. To je bila stepenica za ulazak u svijet turizma za osobe s invaliditetom na području Grada Pleternice te za njihovo povezivanje s turističkim lokalitetima na području grada.


Provedbom projekta pokazana je značajna predispozicija za kvalitetan razvoj i uključivanje osoba s invaliditetom u turizam. Ovaj hvalevrijedan projekt velikog značaja za naš grad dobio je i svoj nastavak u projektu „Osmjehom u turizam – faza II“ koji se provodi uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 13.249,74 eura.


– Iznimno me raduje odvažnost Udruge Osmjeh na ulazak u svijet turizma provedbom ovog projekta. Nastavkom ovog projekta omogućeno je da u Pleternici svi stanovnici budi ravnopravni u izgradnji naših postojećih i budućih turističkih priča-izjavila je gradonačelnica Marija Šarić.


Nastavkom projekta, osim edukacije članova za rad u turizmu te okruglih stolova na kojima se raspravlja o novim potrebama osoba s invaliditetom, brojne su radionice na kojima upravo članovi Udruge proizvode suvenire koji će se prodavati u suvenirnici. Prvi od takvih su magnet bećarski šešir s kojim se naslanjaju na Muzej bećarca u kojemu i provode dio prakse.


-Danas je i Svjetski dan osoba s Down sindromom, no ono što je važno, nije samo jednom godišnje sjetiti se toga dana. Važna je potpora i suradnja tijekom cijele godine na rješavanju problema i pružanju novih mogućnosti ne samo osobama s Downovim sindromom nego uložiti napore u što je veću moguću inkluziju sve djece s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju, rastu i razvoju-zaključila je gradonačelnica.
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo