Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Otvoren Festival znanosti u Požegi

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: Blanka Đimoti Zima, prof.
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: Blanka Đimoti Zima, prof.
FOTO: D. Mirković

Povijesno društvo Požega sa suradnicima i ove godine uključilo se u Festival znanosti,  nacionalni projekt koji se održava diljem Republike Hrvatske. Tema ovogodišnjega Festivala znanosti je inteligencija. U okviru Festivala znanosti narednih dana Povijesno društvo organiziralo je  sedam predavanja, kvizova i radionica predviđenih za učenike ali i starije sugrađane.


„Nemoguće je zamisliti društvo bez znanosti. Cilj je spomenutoga projekta popularizacija znanosti i razvijanje kritičkoga mišljenja. Mnoge važne promjene, koje su znatno unaprijedile kvalitetu života, dogodile su se zahvaljujući rezultatima rada znanstvenica i znanstvenika diljem svijeta. Svakodnevno smo svjedoci obezvrjeđivanja znanja, obrazovanja i znanosti. Takav neprihvatljiv odnos prema znanosti prate predrasude, nepovjerenje, netrpeljivost, nasilje, isključivost, vjerovanja u teorije zavjere, diskriminacija, populizam, nacionalizam, prihvaćanje i širenje spornih podataka kao neupitnih istina. Ovakvim projektima želimo ukazati na važnost znanosti i obrazovanja. Neznanje pogoduje manipulaciji, površnosti, podložnosti i sputavanju izražavanja mišljenja. To je put u dehumanizaciju, siromaštvo, regresiju, zatiranje kreativnosti i stvaralaštva“, izjavio je profesor Vinko Tadić, predsjednik Povijesnog društva Požega prigodom svečanosti otvaranja Festivala znanosti.


Nakon službenog dijela, uslijedilo je predavanje i radionica profesorice Julijane Madaj Prpić o primjeni programa umjetne inteligencije u nastavi. Ovim putem želimo se zahvaliti i svim predavačima koji će sudjelovati u Festivalu znanosti.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.