Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Poznati meteorolog Zoran Vakula u Pleternici predstavio svoje meteoslikovnice

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.T.

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.T.

U sklopu ovogodišnjeg programa Hrvatske knjižnice i čitaonice u Pleternici za ''Noć knjige“, gostovao je poznati hrvatski meteorolog Zoran Vakula. On je predstavio svoje meteoslikovnice objedinjene nazivom "Vremenaste priče". U prepunoj dvorani Knjižnice najmlađi korisnici, od vrtićke dobi do završnih razreda osnovne škole, imali su priliku doznati o meteorološkim pojavama. Vakula je na zanimljiv, slikovit i zabavan način približio djeci, ali i odraslima, neke često spominjane meteorološke izraze u ovo vrijeme sve izraženijih klimatskih promjena i globalnog zatopljenja. 


Objasnio je osnovne meteorološke pojave kao što su kiša, snijeg, tuča, rosa, mraz, munje, gromovi te kako se ponašati tijekom grmljavine, vjetra i oluje. Govorio je također o pojedinim vrstama oblaka i vjetrova. U interaktivnom jednosatnom druženju s djecom poznati meteorolog ih je oduševio svojom osebujnošću i glumačkim nastupom. Djeca su mu postavljala različita pitanja na koja je spremno odgovarao, a na kraju je govorio o čestim vremenskim ekstremima, postavljanju vremenske prognoze, te o prognozi vremena do kraja tjedna u Pleternici.


Prigodnim pozdravnim riječima nazočnima u dvorani obratile su se djelatnica Knjižnice Martina Pulpan i gradonačelnica Marija Šarić.
-Svi oni koji misle da knjige nisu zabavne su pogriješili. Ovo je vrlo zanimljiv uvod u našu „Noć knjige“ i poticaj djeci i odraslima da knjige još više posuđuju. Hvala Zoranu Vakuli na ovom zanimljivom predavanju, a nešto sam od toga i sama naučila-poručila je gradonačelnica. 


Treba napomenuti da manifestaciju “Noć knjige“ financira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, u suradnji s partnerima Gradom Pleternicom i gradskom Turističkom zajednicom.



Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.