Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

DUNJA DUBIEL PREDSTAVILA INTERAKTIVNU SLIKOVNICU: “Fiki i Liza” je himna roditeljstvu i odrastanju

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Dunja Dubijel, dugogodišnja novinarka HRT-a i autorica nekoliko zapaženih dokumentarnih filmova poredstavila se u Požegi, gradu u kojem je provela dio života, i kao uspješna spisatljica. U gradskoj knjižnici Požega a u povodu Međunarodnog dana planeta Zemlje promovirala je svoju prvu knjigu, interaktivnu slikovnicu pod naslovom “ Fiki i Liza”.


-Himna je to roditeljstvu i odrastanju kojom autorica kratkom i zanimljivom prozom kroz likove sobnog bilja, opisuje život mladog fikusa Fikija, ali i ljude i njihove sudbine, istakoa je mr. sc. Ivan Slišurić, umirovljeni profesor iz Nove Gradiške, predstavljajući slikovnicu.


Autorica promovira ljubav i na zadnjoj strani korica poručila je: “Ljubav mi je napokon otvorila oči. Shvatio sam da život treba živjeti otvorena srca. To je jedini način da naučimo što je u životu zaista važno. Jer, otkad volim, promijenio sam se, sretan sam…”  Dunja djecu od malih nogu upozoravamo da je važno čuvati Zemlju, brinuti da ostane zelena i plava.


Kako bi pomogla djeci da shvate važnost ekologije osmislila je slikovnicu koja uz čitanje uči kako saditi i uzgajati biljke. Uz slikovnicu je zemlja, kutija za sadnju, sjeme, priručni alat, upute kako saditi i dnevnik za praćenje rasta biljke. Sve to svako djete može zasaditi na svom balkonu ili osunčanom prozoru i doživjeti bujanje života i na kraju cvjetnu rapsodiju. Jednostavno sadnje su djeca i praktično na predstavljanju demonstrirala.


Uspjelim crtežima Nikolina Medvidović, pakračanka koja se ilistracijama bavi niz godina, učinila je slikovnicu djeci još pritupačnijom.


Govoreći o slikovnici, Marijana Andrišek, magistra primarnog obrazovanja, umirovljena učiteljica Osnovne škole Jkašć istakla je: “Slikovnica riječi pretvara u praktično da bi djeca prešla u svijet prirode.“


Modetaror je bila dr. sc. Katarina Potnik Galić, docent Fakulteta Turizma i ruralog razvoja u Požegi koja je zanimljivo i znalački vodila promciju.


U galzbenom dijelu na tamburi je nstupio Marijan Grubešić, član KUD-a “Slavonija” iz Jakšića.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.