Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Uz zanimljive goste na Poljoprivredno-prehrambenoj školi obilježili Dan planeta Zemlje

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: PPŠ
FOTO: PPŠ

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: PPŠ
FOTO: PPŠ

U Poljoprivredno-prehrambenoj školi različitim aktivnostima obilježen je Dan planeta Zemlje. Središnji događaj bila su dva zanimljiva predavanja. Marko Doboš, biolog u Parku prirode Papuk govorio je učenicima i djelatnicima Škole o biološkoj raznolikosti našeg zavičaja, a posebno na području Papuka. Dr.sc. Marija Kovačević, glavna čuvarica, zaposlena u Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije održala je predavanje na temu: "Planet vs. plastika.


"Ove aktivnosti provode se u sklopu projekta "Dan planeta Zemlja -365" kojega provode profesorice Dijana Garbin i Anita Bubak. Od profesorice Bubak doznajemo kako su učenice i učenici rekli da su im teme i predavači bili jako zanimljivi i poticajni u smislu promišljanja o ekološkim problemima ali i da sami, u svakodnevnom životu, djeluju na promjenu navika i postupaka koji loše utječu na planet Zemlju.


Izložba i instalacija
Osim predavanja u dvorištu Škole, u okviru ovoga projekta, postavljena je mala izložba fotografija. Profesorica Garbin je rekla kako su učenici tijekom godine fotografirali "divlja" odlagališta otpada. Prikupili su više od 160 fotografija. Dio njih prikazan je na ovoj izložbi, a većina je prikazana u publikaciji koja je objavljena na web stranicama Škole.
Kako bi ukazali na potrebu svakodnevne brige o planetu Zemlja, kreirali su i neobičnu instalaciju naziva: "Dotakni prirodu." Napravili su "divlje" odlagalište u kojemu su u vrećama za smeće bili sakriveni različiti elementi iz prirode. Stavljajući ruku u vreću, posjetitelji su mogli osjetiti prirodu koja je prekrivena otpadom. Time su htjeli ukazati na loše postupke ljudi prema jedinom domu kojeg imamo , ali i djelovati na razvijanje ekološke svijesti.


Dan planeta Zemlje - 365 projekt je Poljoprivredno-prehrambene škole Požega koji povezuje predmet Etiku u području ekologije i predmete Biologiju i Zaštitu okoliša s ciljem promišljanja o ekološkim problemima suvremenog svijeta te poticanja učenica i učenika da pridonose rješavanju ekololoških problema svakodnevice.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.