Uz sufinanciranje troškova Ministarstva unutarnjih poslova i grada Požege uredit će se objekt požeške Policijske postaje: “Energetski će se obnoviti i zgrada Policijske uprave”

Ministarstvo unutarnjih poslova sufinancirat će uređenje objekta Policijske postaje Požega s 40 posto dok će 60 posto ukupne vrijednosti biti izdvojeno iz proračuna grada Požega. Sporazum o tom sufinanciranju u ime Ministarstva unutarnjih poslova potpisao je ministar dr. sc. Davor Božinović, dok je u ime grada Požege svoj potpis stavio gradonačelnik Darko Puljašić u nazočnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova Cvjetka Obradovića, predsjednika Gradskog vijeća Požege, prof.dr.sc. Željka Glavića i načelnika Policijske uprave požeško-slavonske Željka Grgića.

Ukupna vrijednost investicije je 300 tisuća kuna s PDV-om koja ima za cilj poboljšanje radnih uvjeta policijskih službenika i drugih službi vezanih za nesmetano obavljanje poslova.

O tome da je Ministarstvo unutarnjih poslova u zadnje tri godine puno pomoglo gradu Požegi nešto je više rekao gradonačelnik Puljašić koje je istakao pomoć kroz Program sigurnosti cestovnog prometa kroz koji je uloženo u sigurnost kako onih najmlađih, tako i najstarijih generacija – izgradnju nogostupa koji je dugi niz godina najavljivan da će se napraviti kroz Jagodnjak i Sokolovu ulicu.

-Zahvalni smo na tako dobroj suradnji, a ovaj Sporazum pokazuje kako grad Požega želi jednako uzvratiti kako bi naši policajci, zbog kojih je treći najsigurniji grad u Hrvatskoj i koji su vrlo važni u ovom gradu, imali kvalitetnije za rad. Ovo je naša svojevrsna zahvala, a nadamo se kako ćemo i dalje ovako uspješno surađivati – dodao je gradonačelnik Puljašić.

Dostojne uvjete rada Ministarstvo unutarnjih poslova stvara na svim poljima istakao je ministar Božinović dodajući kako je Policijska postaja žarište sigurnosti svakog mjesta.

-Kao ministru meni je itekako važno u kakvim uvjetima rade hrvatski policajci, a svi oni zaslužuju kvalitetne i suvremene uvjete rada. Kvaliteta prostora u kojima policijski službenici rade nije uvijek na razini onih kakve imaju drugi državni i lokalni službenici i to je nešto što ćemo mijenjati i nešto što već mijenjamo. To svojevrsno zanemarivanje koje traje godinama ne možemo u kratkom roku promijeniti sami i zato nam je važno razumijevanje lokalnih sredina, lokalnih vlasti jer zapravo se radi o istom interesu. Kada bi sami diljem Hrvatske ulagali bez pomoći lokalne zajednice puno manje bi mogli napraviti i zato smo zahvalni svima koji razumiju da je sigurnost zajednički interes. Zahvaljujem stoga i gradonačelniku Darku Puljašiću i nadam se kako će i drugi slijediti ovaj primjer – rekao je ministar Božinović.

0 Comment