Tijelovske procesije u župama Buk i Jakšić: Nakon mise u Buku druženje mještana tri sela uz sudjelovanje svih udruga /FOTO/

BUK – Žitelji župe Buk po tradiciji slave blagdan Tijelova, a u slavlje se uključuje Mjesni odbor ovoga sela, te sve tamošnje udruge.

Nakon svete mise u mjesnoj crkvi koju je predvodio bučki župnik vlč. Slavko Starčević sudionici su u procesiji prošli kroz Buk, Svilnu i Resnik, gdje je kod križa nastavljeno druženje uz hladne napitke koje su pripremili mještani i Mjesni odbor na čelu s predsjednikom Brankom Polićem.

Agilni članovi Udruge za sport i rekreaciju „Tomo Perić“, koja nosi ime poginulog branitelja iz ovog sela, i ovom su prigodom kao i za druge praznike ukrasili sela državnim zastavama postavivši ih na stupove javne rasvjete kroz ova naselja.

U ovim aktivnostima sudjelovale su sve udruge toga dijela pleterničkog kraja kao što su Dobrovoljno vatrogasno društvo čiji su pripadnici regulirali protok prometa za vrijeme kretanja Tijelovske  procesije, zatim Zbor župe, KUD Svilenka, te Nogometni klub BSK.  

Foto: B.P.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Svečano je bilo i u župi Jakšić u kojoj su se uzdizale molitve i hvalospjevi čime su vjernici iskazivali snagu vjere.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment