Sve je spremno za veliku feštu u Kuzmici: Dva pečena vola i pića u izobilju za sve župljane i njihove goste /FOTO/

U prigodi obilježavanja 50. obljetnice osnutka Župe sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici, danas se, 29.rujna 2018. godine, od 16,30 sati organizira bogat kulturno-zabavni program na kojem će nastupiti kulturno-umjetnička društva KUD “Orljavica” Kuzmica, KUD “Slavonija” Jakšić, KUD “Orljava” Pleternica, KUD “Poljadija” Grabarje, KUD “Svilenka” Buk, KUD “Rama” Pleternica i KUD ” Požeška dolina” Požega, a kao gosti večeri će nastupiti Tamburaški sastav Bisernica.

Uz bogat kulturno-zabavni program svi župljani Kuzmice i njihovi gosti bit će besplatno počašćeni za gastronomskim stolom s dva pečena vola i pićem za što se uz sponzore u najvećem dijelu pobrinuo i financira grad Pleternica.

Odvijaju li se pripreme prema planu u to se došao uvjeriti zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić u nazočnosti predsjednika kuzmičkog Mjesnog odbora i tamošnjeg Nogometnog kluba Zdravka Novaka. Mogli su utvrditi samo da je sve spremno za svečanost koja će ostati u pamćenju kako onim mlađim tako i starijim generacijama.

-Fešta će biti u duhu zajedništva na primjeren način kako to i prostoji jednom kulturnom mjestu i župi. Radujem se tom susretu na koji ću se zajedno s gradonačelnicom Antonijom Jozić odazvati i time iskazati poštovanje prema svim mještanima i župljanima Kuzmice. Hvalevrijedna je to obljetnica koja svakako zaslužuje da se okupimo i to proslavimo – kratko nam je rekao Domagoj Katić, zamjenik pleterničke gradonačelnice koji se zadržao u razgovorima s onima koji su izravno uključeni u samu organizaciju i koji će biti na usluzi svakom onom koji se nađe za zajedničkim stolom u šatoru gdje su postavljeni stolovi za gotovo tisuću uzvanika i gostiju.

Foto: D. Krstanović 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment