POŽEŽANI NA SVOME FESTIVALU: Više sastava i pojedinaca nastupa na dvije večeri Aurea festa

NA POP I TAMBURAŠKOJ VEČERI BROJNI IZVOĐAČI I AUTORI IZ POŽEŠKOGA KRAJA

Bliži se ovogodišnji Aurea fest predviđen od 30. kolovoza do 2. rujna, a već su poznati svi izvođači i programi. Ovom prilikom osvrnut ćemo se na izvođače iz Požege i toga kraja, kao i pojedince koji su autori festivalskih pjesama.

Tako će na Aurea festu tamburaških pjesama tj. Zlatnim žicama Slavonije u nedjelju 2. rujna na Trgu svetog Trojstva nastupiti požežanin Stjepan Japarić i izvesti pjesmu „Da je meni Slavonijo moja“ za koju je tekst i glazbu napisao Vladimir Bajt iz pleternice, te aranžman Ivica Bumba iz Vidovaca u čijem je studiju i snimljena navedena skladba.

Pleterničanka Jasminka Blašković pojavljuje se ponovo kao tekstopisac. Viktorija Kulišić Đenka pjevat će skladbu „Ti me voljet’ nisi znao“ koju je uglazbio Krunoslav Dražić, a on je napisao i aranžman, te dio teksta.

Požeško-brodsko-gradiški tamburaši Rubato te će večeri premijerno izvesti pjesmu „ Al’ se kerimo“ za koju je glazbu i tekst napisao njihov tamburaš Danijel Bjelobrk, dok jer aranžman zajedničko djelo tamburaša Rubato.

Porijeklom požežanin Boris Ćiro Gašparac pjevat će skladbu „Pored Dunava“ koju je uglazbio i aranžirao Veljko Valentin Škorvaga požežanin koji živi i radi u Zagrebu, a autor teksta je Tonći Vlaho Lazibat.

Iste večeri kutjevačke tamburašice Garavuše izvest će pjesmu „Ej, da vrijeme vratit’ mogu“ autora glazbe i teksta Hrvoja Bogutovca, te aranžmana Zlatka Galika.

Na Aurea festu popularne glazbe u petak 31. kolovoza na središnjem trgu također će podosta biti u izvođačkom i autorskom smislu zastupljene požeške glazbene snage.

Tamburaški sastav Posegana izvest će skladbu „Ne vjerujem“ za koju je glazbu i tekst napisao njihov član gitarista Marijo Kovačević, dok je aranžman uradak tandema Olja Dešić-Matko Basara.

Brođanin Dominik Blaževac&company izvest će svoju novu pjesmu „U ime ljubavi“ koju im je napisao također brođanin Željko Zovko, te aranžman Zlatko Ćošić, a u pratećem sastavu sviraju požežani Ivan Polić i Josip Pečić.

0 Comment