Ove nedjelje svi na trčanje!: U Požegi se održavaju 3. Požeški polumaraton, utrka na 5 km i utrke predškolske djece i osnovnoškolaca

POŽEGA – U nedjelju, 30. rujna na Trgu Svetog Trojstva održat će se 3. Požeški polumaraton koji će ove godine ujedno biti prvenstvo RH pojedinačno i ekipno u polumaratonu. Na utrkama od 21 km i 5 km čije trase vode ulicama Požege očekuje se više od 300 natjecatelja. Trasa utrke na 21 km je dvokružna, ulicama grada.
Svaki sudionik će u kotizaciji dobiti okrijepe tijekom utrke, svi finišeri ručak u cilju i medalju te majicu s logom utrke.
Organizator AK Požega osigurava policijsko osiguranje trase u vrijeme održavanja utrke kao i tim Hitne pomoći. Najbržim natjecateljima bit će dodijeljene novčane nagrade, a za prva tri natjecatelja i medalje.
Zanimljivost za građanke Požege i okolice su utrke predškolske djece, utrka učenika 1-4 razreda te utrka učenika 5-8 razreda koje će se održati na Trgu Svetog Trojstva. Za predškolsku i utrku učenika nema posebnih prijava već se prijavljuju u vrtiću, školi ili neposredno prije same utrke. Satnica utrka 30. rujna je sljedeća:
• 07:00 – 9:00 podizanje startnih paketa
• 09:30 start utrke polumaratona i 5km
• 09:35 predškolska utrka
• 09:40 utrka učenika 1-4 razred
• 09:50 utrka učenika 5-8 razred
• 11:00 proglašenje pobjednika predškolske i učeničkih utrka
• 12:30 proglašenje pobjednika utrke na 5 km i polumaratona
• 13:00 ručak
Ovim putem pozivamo sve građanke i građane Požege i okolnih mjesta da se prijave za neku od utrka te svojim sudjelovanjem podrže događaj. Molimo i ostale da navijanjem pozdrave natjecatelje ili volontiranjem podrže samu organizaciju utrke. Isto tako molimo za razumijevanje jer će tijekom utrke promet u Požegi biti zatvoren i to u sljedećim ulicama:
Trg Svetog Trojstva, Antuna Kanižlića, Miroslava Kraljevića, Arslanovci, Dubrovačka, Šokačka – promet će se propuštati naizmjenično jednom prometnom trakom, Industrijska, Osječka – od križanja s Industrijskom do križanja s Priorljavskom, Primorska – od križanja s Priorljavskom do križanja s Antuna Mihanovića, Antuna Mihanovića, Josipa Runjanina, Orljavska – od križanja s Runjaninovom u smjeru Sv. Roka, Matice Hrvatske, Sv. Roka i Zagrebačka do skretanja u Drškovce.

(Foto: AK Požega)

0 Comment