Gradonačelnik Puljašić primio pomoćnike u nastavi

Grad Požega i ove je godine nositelj projekta “Petica za dvoje – IV. faza” kojim je osigurano 36 pomoćnika u nastavi za 41 učenika s teškoćama u razvoju za tri gradske osnovne škole. Danas, drugi dan školske godine, pomoćnike je primio gradonačelnik Darko Puljašić.

– U cijeloj ovoj priči najvažnija su djeca i stoga vas molim da oni budu na prvom mjestu. Ovim projektom podignut je standard naših osnovnoškolaca koje vi pokušavate integrirati kako bi što lakše i bolje završili školu i bili pripremljeni za nastavak obrazovanja. Imate moju apsolutnu potporu, a Grad Požega vam je na raspolaganju. Radite bitan posao, ali budite svjesni da vam je netko dao svoje dijete, ono najvrjednije što u životu postoji. – rekao je gradonačelnik.

Projektom „Petica za dvoje – IV. faza“ osigurani su pomoćnici u nastavi za 36 učenika s poteškoćama u tri osnovne škole u Požegi – OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića i OŠ Dobriše Cesarića. Projekt ima za cilj olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća i unaprijediti kvalitetu njihova školovanje, ali i povećati zapošljivost nezaposlenih osoba.

Projekt „Petica za dvoje – IV. faza“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020, a njegova je vrijednost 6.342.252,00 kuna, od čega 507.380,16 kn kune sufinancira Grad Požega. U sklopu projekta zaposleni pomoćnici će završiti edukaciju za pomoćnike u nastavi prema predviđenom programu osposobljavanja. Osim osnovne aktivnosti pružanja pomoći učenicima s teškoćama izradit će se promotivni materijal i održati različite promotivne aktivnosti.

Tekst i foto: pozega.hr

0 Comment