Brojni Pleterničani, staro, mlado ali i oni najmlađi ispratili staru i dočekuju Novu 2019. godinu: Točno u podne pušteni baloni i zaigrano kolo /FOTOGALERIJA/

Po mnogo čemu je grad Pleternica korak ili dva ispred drugih. Početak proslave dočeka Nove godine točno u podne polako prelazi u tradiciju. 2016. godine, kako oni najmlađi tako i najstariji prihvatili su takav način proslave možda i više od očekivanja organizatora.

Iz tog ali i drugih razloga i ove je godine organiziran doček Nove godine u Pleternici, na otvorenom, ispred Gradske knjižnici i čitaonice. Na tu manifestaciju su se odazvali brojni Pleterničani i njihovi gosti kao i oni koji su željni dobre zabave i druženja. Bili su prekrasni prizori djece koju su doveli njihovi roditelji, a neke i bake i djedovi. Svi su oni mogli pronaći nešto za sebe jer se organizator, grad Pleternica i tamošnja Turistička zajednica, pobrinula za dobru glazbu i prigodan program u kojem je uz tamburaše Rubato nastupio i Djed mraz.

U ponudi je bila i gastro ponuda, kuhano vino i čaj te pečene kobasice kojima su se svi koji su to željeli mogli počastiti besplatno.

Tamburaški sastav Rubato potvrdio je po ne znamo koji put da zna napraviti dobru atmosferu u svakoj prigodi, tako i u ovoj. Točno u podne pušteni su baloni, a gradonačelnica Antonija Jozić u društvu sa svojim zamjenikom Domagojem Katićem i požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem čestitala je svim svojim sugrađanima Novu godinu, a čestitke je uputio i župan.

Zdravica je bila s jedinstvenim šampanjcem poznatog vinara Ivice Peraka iz Kutjeva koju je bocu otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Foto: D. Krstanović 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment