Počinju radovi na izgradnji Studentskog doma u Požegi: Planirani dovršetak do kraja 2019. godine

Obavljaju se zadnji pripremni radovi za početak izgradnje Studentskog doma u Požegi, koji će biti izgrađen na parceli pokraj Gradskih bazena. S nestrpljenjem izgradnju i njen dovršetak očekuju brojni studenti, ali i oni koji će to postati, koji će moći pronaći svoj kutak i imati dostojan i prihvatljiv smještaj.

Podsjetimo vrijednost radova je gotovo 24 milijuna kuna, s PDV-om, koji se financiraju bespovratnim sredstvima iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. Razdoblje provedbe Projekta je 36 mjeseci, odnosno od 15. prosinca 2016. godine do 15. prosinca 2019. godine. Partner u provedbi projekta je Studentski centar Požega.

Opći cilj projekta je povećati pristup visokom obrazovanju i doprinijeti povećanju uspjeha studiranja u Požeško- slavonskoj županiji. Specifični ciljevi dodijeljenog projekta su: doprinijeti smanjenju troškova studiranja u gradu Požegi kroz izgradnju studentskog smještaja, posebice za studente u nepovoljnom položaju; unaprijediti kvalitetu života studentske populacije u gradu Požegi te doprinijeti prepoznatljivosti grada Požege kao poželjnog mjesta za studiranje te time osigurati popunjenost kapaciteta studentskog doma.
Ciljna skupina projekta su redovni studenti Veleučilišta u Požegi, s mjestom prebivališta izvan grada Požege, s posebnim naglaskom na studente u nepovoljnom položaju.

U okviru projekta izgradit će se i opremiti studentski dom bruto površine 2.888,66 m2. koji će u svom sastavu imati sljedeće sadržaje: 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju; 2 kreveta za studente s invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba.

Idejni i glavni projekt zgrade studentskog doma izradilo je poduzeće Termoprojekt d.o.o. iz Požege, dok je projektnu prijavu izradila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji s djelatnicima Veleučilišta u Požegi.

0 Comment