ODRED IZVIĐAČA POŽEGA: Pet godina od obnove-priznanja zaslužnima za rad /FOTOGALERIJA/

SAVEZ IZVIĐAČA HRVATSKE DODIJELIO POŽEŽANIMA TRI POČASNA IZVIĐAČKA PRSTENA

POŽEGA – Odred izviđača Požega održao je godišnju skupštinu kojom je obilježeno pet godina od obnove rada te udruge. Do obnove rada došlo je 2013. godine na poticaj nekoliko entuzijasta i bivših izviđača, dok Odred danas broji oko 30 pripadnika u svim uzrasnim kategorijama. Oni svake godine odlaze na brojne izlete i taborovanja kako bi članovi, a posebno mladi savladali ključne vještine organiziranog boravka i života u prirodi. Tako će ovog mjeseca boraviti na predjelu Leštat pod Papukom gdje će im domaćin biti tamošnje Lovačko društvo „Jelen“.

Starješina Odreda Dražen Jaroš najavio je ove godine odlazak na Brđanske susrete na razini cijele Hrvatske. Uz to poći će na pošumljavanje opožarenih površina u Dalmaciji itd. Imaju i svoju akciju „Ophodnja Požegom“ kroz koju zajedno sa izviđačima iz drugih krajeva upoznaju ovaj kraj.

Uz ovaj jubilej sudionici su se prisjetili bogate povijesti izviđačkog pokreta u požeškom kraju započete početkom pedesetih godina proteklog stoljeća, te niza pojedinaca koji su doprinijeli dugogodišnjem radu.

Dodijeljene su zahvalnice pripadnicima Odreda za aktivnost i sudjelovanje na taborovanju, izletima i izviđačkim susretima. Predsjednik Odreda izviđača Požega Dražen Jaroš dodijelio je u ime Saveza izviđača Hrvatske počasne zlatne prstene načelniku Odreda Branku Nediću i predsjedniku Kluba brđana Ivici Podgornjaku, te počasni srebrni prsten voditeljici djece Katarini Kalnak za posebne zasluge na realizaciji aktivnosti izviđačke organizacije.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment