Udovice poginulih hrvatskih branitelja i drugi članovi braniteljske populacije zaputili se na hodočašće u Međugorje /FOTO/

Duži niz godina članice Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata grada Požege organizirano hodočaste jednom godišnje u poznato Marijinsko svetište u Međugorje. Na hodočašću im se pridruže i drugi članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Iz Požege je krenulo njih 25 a u Pakracu i Lipiku im se pridružuju također udovice i članovi braniteljske populacije koji su se prijavili za odlazak u Međugorje.

-Ovo je hodočašće u Međugorje naša tradicija. Prvo je bilo 1998. godine. Bilo je nekoliko prekida ali ovu tradiciju njegujemo. Mi smo kao Udruga udovica poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata grada Požege nositelj i organizator hodočašća. Prioritet u ovoj organizaciji odnosno odlasku na hodočašće imaju udovice i djeca poginulih. S nama na hodočašće idu i branitelji sa suprugama i svi ljudi dobre volje odnosno oni koji su vezani za braniteljsku populaciju. Budući da već duži niz godina idemo na hodočašće imamo uhodan program kojeg se pridržavamo uz neke manje izmjene. Uz program koji nam je u planu posjetit ćemo u Međugorju Oazu mira i prisustvovati na molitvenim programima i misnim slavljima – rekla je prije polaska na hodočašće Silvana Kordiš predsjednica Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata grada Požege.

Na ispraćaju hodočasnika bio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je svima njima poželio sretan put i povratak obećavši da će takve i slične projekte udruge grad Požega i dalje pomagati i sufinancirati.

Uz grad Požegu financijski su Udruzi udovica poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata pomogli u plaćanju određenih troškova smještaja i puta Požeško-slavonska županija grad Kutjevo, općine Brestovac, Velika, Jakšić, Kaptol i Čaglin na čemu se predsjednica Kordiš najiskrenije zahvalila županu Alojzu Tomaševiću, gradonačelnicima odnosno načelnicima općina, Josipu Budimiru, Zdravku Mandiću, Vladi Bobanu, Ivici Kovačeviću, Mili Pavičiću te Daliboru Bardaču.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment