„Šokačko se kolo vije“ sa nastupom sedam folklornih skupina /FOTOGALERIJA/

POKROVITELJI PRIREDBE SU BILI POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA I KAPTOLAČKA OPĆINA

KAPTOL – Kulturno-umjetničko društvo „Ivo Čakalić“ u ovome je mjestu po osmi puta organiziralo u školskoj dvorani svoju Smotru folklora pod nazivom „Šokačko se kolo vije“, kojoj su pokrovitelji bili Požeško-slavonska županija i općina Kaptol. Pozdravne riječi uputio je predsjednik kaptolačkog KUD-a Slavko Čakalić.

-Mjesec lipanj je pun događanja u našoj općini, a imamo i niz velikih obljetnica ovdašnjih udruga – kazao je pozdravljajući goste i sudionike načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić. Tu je bio predsjednik Općinskog vijeća Kaptola Damir Poljanac, zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha i drugi.

-Ova općina je specifična, tu su vrijedni ljudi koji svojim doprinosom mnogo čine na razvoju – istakao je zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović, koji je u ime pokrovitelja Požeško-slavonske županije proglasio smotru otvorenom.

Nastupilo je sedam folklornih skupina koje su se predstavile običajima, pjesmama i plesovima svojih krajeva. Tako su posjetitelji mogli vidjeti nastup dječje i odrasle skupine kaptolačkih folkloraša, zatim „Seljačke sloge“ iz Prekopakre, „Češke besede“ iz Kaptola, KUD „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine pokraj Kutine, „Seljačke sloge“ iz Strošinaca kraj Županje i KUD „Berda“ iz Brestovca.

Domaćini su pokroviteljima i sudionicima tijekom zajedničkog druženja uručili zahvalnice i prigodne poklone. Priredbu je uspješno vodio Josip Soudek, inače zamjenik načelnika ove općine.

Foto: V.P. 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment