Sjene osvijetljenih skulptura, Požežanke akademske kiparice Tatjane Kostanjević ugledale svjetlo dana u Gradskoj galeriji Crikvenica /FOTO/

CRIKVENICA/POŽEGA – Termin u najvećem jeku turističke sezone, Gradska galerija Crikvenice dala je za samostalnu izložbu našoj sugrađanki Tatjani Kostanjević, akademskoj kiparici. Brojni domaći i inozemni turisti vidjeli su što stvara i čime se bavi ova poznata umjetnica.

Tako je bogata turistička ponuda Crikvenice obogaćena još jednom kvalitetnom manifestacijom. Da je izložba pobudila izuzetno zanimanje potvrđuju i brojne reakcije upisane u knjigu dojmova na izložbi. Samo riječi pohvale organizatoru i autorici.

Ritam sjena naziv je izložbe na kojoj su bile predstavljene skulpture u bronci i dvodimenzionalni plošni radovi od nehrđajućeg čelika presvučenih crnom plastikom. Njihov nastanak autorica objašnjava inspiracijom sijena osvijetljenih skulptura. Takvi uradci imaju dvojak karakter, umjetnički ali i kao dizajnerski proizvod s upotrebnom vrijednosti. Mogu se koristiti i kao držači knjiga, kataloga, diploma i drugog.

Podsjetimo da kiparica Kostanjević ima četrdesetak samostojećih skulptura diljem Hrvatske, a u našem gradu skulpture Nikoli Tesli, Sari Babin Vir, bistu Matku Pejiću, spomen ploču Dragutinu Lermanu, a izradila je i plaketu za otvorenje crkve u Kuli.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment