Recept za uspjeh: Dokaz zajedništva, sloge i zadovoljstva još jedne Sportske igre zaposlenika Kutjeva d.d. /FOTOGALERIJA/

I ove su godine, u organizaciji Nezavisnog sindikata radnika u proizvodnji hrane i pića i Kutjeva d.d. održane na terenima u Ovčarama Radničke sportske igre zaposlenika, ove godine 21. po redu. Odazvali su se brojni radnici zaposleni Kutjeva d.d. i povezanih društava, a kao gosti bili su zaposlenici Belja koji su također u ovome Nezavisnom sindikatu radnika u proizvodnji hrane i pića.

Dobrodošlicu su svim uzvanicima poželjeli sindikalisti Željko Jurić i Vinko Jušić. Pozdravne riječi je uputio i predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Josip Ređo u svoje ime i vlasnika Envera i Makisma Moralića.

-Puno toga smo upravo s ovoga mjesta prošle godine najavili i obećali, a s ponosom mogu reći danas, gotovo sve najavljeno i odradili te obećano izvršili, od višemilijunskih investicija u sve naše proizvodnje do povećanja plaća djelatnicima na nerukovodećim radnim mjestima. Tu nećemo i ne smijemo stati već s takvom politikom nastavljamo i dalje. Najveći doprinos svemu tome, a posebno poslovnom uspjehu i izvrsnosti Kutjeva d.d. i naših povezanih društava dali ste upravo vi, naši radnici. Sve Vas istaknuo bih kao naš najbitniji, najvažniji i najosjetljiviji resurs i na sve vas morat ćemo obratiti posebnu pažnju i staviti poseban naglasak u budućnosti. Korporativne i društvene vrijednosti koje Kutjevo ugrađuje u svakodnevno poslovanje u sebi uključuju ne samo poslovni uspjeh nego i brigu za naše radnike čime želimo učvrstiti svoju poziciju tvrtke poželjne za rad i profesionalni razvoj svojih radnika, jedan od dokaza tome su i ove radničke sportske igre, čiju tradiciju na ovim prostorima još jedino njeguju i ne dozvoljavaju da padnu u zaborav radnici Kutjeva d.d. – rekao je Josip Ređo dodajući kako je posebno ponosan na 100-tinjak novozaposlenih mladih ljudi unazad godinu i pol dana.

Josip Ređo, predsjednik Uprave Kutjeva d.d.

-Ogromna odgovornost i imperativ postavlja se pred sve nas da te mlade ljude zadržimo i vaš utjecaj na njih bit će od presudne važnosti. Zadaća nam je učiniti ovu tvrtku najboljim mjestom za rad, usaditi tim mladim ljudima osjećaj za poslovnu i društvenu odgovornost jer svi oni će, kroz godine svoga profesionalnog razvoja i usavršavanja biti temelj daljnjeg razvoja i opstojnosti, kako Kutjeva d.d. tako i sredine i okruženja u kojem žive i rade – nastavio je Ređo naglašavajući kako se nikad više ne smije dozvoliti da niti jedna naša radnica ili radnik puste suzu gledajući kako im djeca nakon višegodišnjeg školovanja i odricanja, na kolodvorima pune autobuse prema zapadnoeuropskim i drugim zemljama.

-Mi moramo stvarati radna mjesta, za naše mlade, moramo im stvarati uvjete za rad, moramo stvarati temelje za buduće generacije koje dolaze – zaključio je Josip Ređo, predsjednik Uprave Kutjeva d.d.

Za sve uzvanike priređene su tradicionalne delicije, posebice ona poznata, pečeno june koje je bilo teško gotovo 400 kilograma uz pečene odojke, slavonske kobasice uz obilje pića i napitaka – vrhunskog vina.

Tijekom sportskih igara upriličena su natjecanja u malom nogometu, odbojci, kuglanju i beli za muške, te pikadu i beli za žene. Bila je prigoda i fotografirati se s onim mladim zaposlenicima, do 35 godina, koji su zaposlenik unazad godinu i pol dana, kadrom koji jamči budućnost Kutjeva d.d. ali i njihovu opstojnost na svojoj rodnoj grudi s koje neće niti imaju potrebe ići.

Za zabavni dio susreta bili su zaduženi mladi tamburaši De Gotho, predvođeni Mihaelom Ribičićem.

Foto naslovnica: Mladi zaposlenici Kutjeva d.d.

Foto: D. Mirković i D. Krstanović 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment