Privedena kraju još jedna milijunska investicija na području općine Jakšić: “Činimo sve za poboljšanje životnog standarda naših mještana”

Brojne, već odrađene, investicije na području općine Jakšić dokazuju kako se čini sve za poboljšanje životnog standarda svih stanovnika u tom kraju. Prioritet je jačanje gospodarstva i otvaranje radnih mjesta kako bi se zaustavilo iseljavanje mladih ljudi i njihovih obitelji. Tome u prilog idu radovi na Gospodarskoj zoni od koje se očekuje da će upravo na tom mjestu neke tvrtke pronaći svoj interes, jačati svoje poslovanje, kao i neki OPG-ovci kojima će upravo ta lokacija biti od velikog interesa. Čelnici općine Jakšić, počevši od općinskog načelnika i njegovog zamjenika, Ivice Kovačevića i Mile Barišiće, te Općinskog vijeća i nekih tamošnjih vijećnika čine sve kako bi dali svoj doprinos u jačanju Gospodarske zone koja je strateški značajna za to područje.

Paralelno s radovima na Gospodarskoj zoni privedeni su kraju radovi na rekonstrukciji i uređenju nerazvrstanih cesta – poljskih puteva na području općine Jakšić. Odrađeni su radovi na dužini većoj od 3,6 kilometara poljskih puteva širine 2,5 do 4 metra uz obostrane kamene bankine širine 0,5 metara. Kao i prethodne brojne investicije koje su odrađene ili su u tijeku i tu je investiciju i sredstva za to izlobirao općinski načelnik Jakšića Ivica Kovačević aplicirajući na projekt za koji je odobreno gotovo 1,3 milijuna kuna bespovratnih sredstva financiranih sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Mjere 7.2.2..

-Rekonstrukcijom i modernizacijom nerazvrstane ceste korisnici poljoprivrednih površina s područja Jakšića će dobiti brži, sigurniji i kvalitetniji pristup svojim poljoprivrednim površinama. Kolnička infrastruktura je gotovo dovršena. Odrađuje se trenutno radovi na oborinskoj odvodnji kako bi cesta bila u punoj funkciji i zaštićena od oborinskih i bujičnih voda. Poljski putevi u dvije osi povezuju županijsku cestu Jakšić-Vetovo. Cesta je kao što vidite uređena i pripremljena za prometovanje kako za traktore tako i za one veće kombajne koji su prije imali problema kretati se tom cestom zbog velikog blata i zapadanja. S razlogom će se ovoj uređenoj cesti radovati proizvođači duhana koji su imali najviše problema zbog neuređene ceste jer poznato je da se duhan bere u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Ovako uređena cesta jamac je da se više neće niti iznositi zemlja na županijsku cestu što je stvaralo velike probleme. Mi ćemo nastaviti prema našim planovima uređivati nerazvrstane ceste za koje izdvajamo znatna financijska sredstva iz proračuna – rekao je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

Uz izgradnju kanalizacijske mreže u naselju Tekić, koji bi radovi trebali ovih dana početi, u tijeku je priprema i asfaltiranje dviju manjih ulica, o čemu će s konkretnim podacima načelnik Kovačević ovih dana izići.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment