Požeški lovački strijelci zauzeli ekipno treće mjesto /FOTOGALERIJA/

PLETERNICA/POŽEGA – Pripremajući se za skoro državno prvenstvo u lovnom streljaštvu lovci slavonskih županija odmjerili su snage na 4. Kupu Slavonije i Baranje u sve tri discipline, kojemu je tradicionalni domaćin bio Lovački savez Požeško-slavonske županije na svome strelištu u Bzenici pokraj Pleternice. Natjecanje je okupilo lovce četiri slavonske županije jer su izostali strijelci Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije, a kao gosti natjecali su se s dvije ekipe pripadnika Lovačkog saveza grada Zagreba tako da je uz dvije požeške ekipe ukupno nastupilo sedam postava.

Pozdravne riječi sudionicima su uputili predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović i zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić.

-Ovo shvatite kao trening pred državno natjecanje, a lovno streljaštvo naše zemlje ostvaruje vrhunske rezultate na svjetskim i europskim natjecanjima – istakao je predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza general Đuro Dečak otvarajući Kup Slavonije i Baranje, te je u šali najavio pobjedu svoje Virovitičko-podravske županije što se na kraju i ostvarilo!

Strijelci Virovitičko-podravske županije pobjednici su u ekipnom plasmanu s 444 boda, druga je prva ekipa grada Zagreba s 414, treća je prva ekipa Požeško-slavonske županije s 408, a dalje slijede grad Zagreb (druga ekipa) s 395 bodova,  Požeško-slavonska županija(druga ekipa) s 390, Vukovarsko-srijemska županija s 387 i Osječko-baranjska županija s 379 bodova.

Najbolji pojedinac je Marko Ledinščić (Zagreb II) s 93 boda, drugi je Igor Vrbančić također sa 93 boda i treći Tomislav Brlas sa 92(oba Virovitičko-podravska županija), a slijede Ivica Jakšić(Osječko-baranjska županija)  s 92 boda, Krešimir Vrančić (Zagreb I) s 90 itd.   

Pehare pobjednicima su uručili gradonačelnik Požege Darko Puljašić koji im je uputio čestitke i zahvalu za sudjelovanje, te Zlatko Stolnik, potpredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i predsjednik osječko-baranjskih lovaca, Mirko Bošnjak,predsjednik LS Vukovarsko-srijemske županije i predsjednik požeškog saveza Branko Bertelović.

Požežani su se i ovom priredbom pokazali kao vrsni domaćini i organizatori jer su sve četiri regionalna natjecanja održana na njihovom strelištu, a ključan nositelj organizacije bio je požeški potpredsjednik Denis Milošević sa svojim suradnicima.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

0 Comment