POTPORE HRVATSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE: Novac za priredbe i projekte gradova Požega i Pleternica

SREDSTVA JE DOBILA I TZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

POŽEGA/ZAGREB – Kroz program potpora događanjima Hrvatska turistička zajednica podržala je ukupno 246 manifestacija s ukupnim iznosom od 9 milijuna kuna. Navedena sredstva su raspodijeljena kroz tri glavne mjere programa: potpore događanjima u pred i posezoni (1,5 milijun), potpore nacionalnim i regionalnim događanjima (3,35 milijuna) i potpore TOP događanjima (4,15 milijuna kuna).

U programu događanjima Turistička zajednica grada Pleternice dobila je 30 tisuća kuna za priredbu „Lipanjski dani amaterskog stvaralaštva- LIDAS“.

Među nacionalnim i regionalnim događanjima sredstva su dobili grad Pleternica za Međunarodni konjički turnir 10 tisuća kuna i Turistička zajednica grada Požege za „Aurea fest 2018.“  30 tisuća.

Među TOP događanjima niti jedna priredba s područja Požeško-slavonske županije nije uvrštena među dobitnike potpora.

Nadalje HTZ je izdvojio sredstva i kroz program turistički nerazvijenih područja među kojima su četiri s područja Požeške kotline. Tako je Turistička zajednica Požeško-slavonske županije dobila 75 tisuća kuna za provođenje projekta „Biciklom po Zlatnoj Slavoniji“ i još 35 tisuća za projekt „Okusi Zlatne Slavonije“. Pored toga TZ grada Požege dobila je 55 tisuća kuna za ostvarenje projekta „Ciklo odmorišta Zlatne doline“, te TZ grada Pleternice 30 tisuća za „Pleternički bećarac“.

Putem programa za projekte turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima potporu je ostvarilo 37 projekata u ukupnom iznosu od 2 milijuna kuna. Među njima je novac u iznosu od 50 tisuća kuna dobio grad Požega za ostvarenje projekta „Četiri godišnja doba zelene energije“.

Na kraju kroz program potpore kompanijama destinacijskog menadžmenta agencija „Atlanis travel“ iz Zagreba dobila je 50 tisuća kuna za program „Požeška krigla i kraft pivari”.

0 Comment