Posjetili mjesta stradanja svojih suboraca kako se nikad ne bi zaboravio njihov nemjerljiv doprinos za stvaranje neovisne i slobodne Hrvatske

Članovi Udruge ratnih veterana 63. samostalne bojne ZNG-a predvođeni predsjednikom Draganom Valenta posjetili su mjesta stradanja svojih suboraca koji su položili svoje živote kako bi svi mi danas imali neovisnu i slobodnu Hrvatsku. Posjetu mjestu stradanja članovi Udruge ratnih veterana 63. samostalne bojne ZNG-a pridružili su se i aktivni pripadnici HV-a, također bivši pripadnici ratne postrojbe i sudionici spomenutih ratnih operacija.

Pred samo stupanje na snagu Sarajevskog primirja 3.siječnja 1992. godine u 18:00 sati pali su veliki hrvatski sinovi našega kraja i nikada ih se ne smije zaboraviti.

2.siječnja 1992. poginuo je Marko Marić iz Dervišage kojem su na mjestu pogibije suborci zapalili svijeću te ga spomenuli u molitvi. Dužno poštovanje odano je na Bučju u čast poginulih branitelja koji su 3. siječnja 1992. godine položili svoje živote, Nikola Blagojević iz Kuzmice, poginuo je u Kričkama, a Stjepan Kovačević iz Sovskog Dola u Gornjoj Šumetlici. Ivica Šimunović iz Trapara, poginuo je u Donjoj Šumetlici. Na svim mjestima pogibelji svojih suboraca zapaljene su svijeće i upućen molitveni zaziv.

Foto: Ratni veterani 63.bojne ZNG 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment