Memorijalni nogometni turnir u Jakšiću u znak sjećanja na poginule i rano preminule sumještane /FOTO/

Nogometni klub Jakšić na čelu s predsjednikom kluba Milom Barišićem organizirao je po prvi puta Memorijalni nogometni turnir u velikom nogometu na kojem su nastupile četiri ekipe i odmjerile snage igrajući ležerne i dostojanstvene utakmice. Unatoč sparnom i vrućem vremenu igrači su davali sve od sebe želeći pokazati svoja umijeća iskazujući zahvalnost i poštovanje prema onima koji su u svojim mladim danima igrali na tom istom igralištu sve do onog trenutka kada su u ratnom vihoru braneći svoju domovinu dali ono najvrednije, a to je život za Domovinu.

Vraćala su se sjećanja na Vinka Pečura, Darija Štirmera, Dražena Obsta i Peru Raljevića nezaboravne momke koji bi da su danas živi bodrili svoju djecu na nogometnom terenu na kojem su i oni svoja sportska umijeća pokazivali svojim roditeljima. Njihov doprinos klubu ali i mjestu u kojem su živjeli nije zaboravljen što se i kroz održavanje turnira pokazalo i dokazalo.

Bila je prigoda prisjetiti se sinova koji su dali svoj život za Domovinu i posjetiti njihove grobove, vječna počivališta među kojima su između ostalih bili Mile Barišić, Ivica Kovačević i Dario Pažin.

Pozdravljajući nazočne, roditelje i rodbinu poginulih i preminulih igrača predsjednik NK Jakšić Mile Barišić zahvalio se svima koji su se odazvali i dali svoj doprinos na Memorijalnom turniru.

-Poštovani roditelji i rodbino poginulih i rano preminulih naših igrača, dragi naši prijatelji sve vas od srca pozdravljam i svima se zahvaljujem koji su se odazvali našem prvom memorijalnom turniru u Jakšiću za Vinka Pečura, Darija Štirmera, Dražena Obsta i Peru Raljevića. Još jednom hvala svima iz istinskog hrvatskog srca. Hvala klubovima NK Kuzmici, NK Dinamu Rajsavac, NK Dinamu Vidovci-Dervišag i svim Jakšićanima kao domaćinu. Već dvije god kako sam predsjednik u meni tinja ideja da to napravimo i evo došao je i taj dan na naš Dan pobjede, pobjede nad pobjedama. Hvala svim našim sponzorima Niskogradnja Jurčak, OPG Hajzler, Vulkanizerska radnja Lener, Cvjećarni Mimoza, Stolariji Portes, Poljani Eminovci, Veldić prometu, OPG-u Kuba, Kavani Ivana, BBS transu, načelniku općine Jakšić Ivici Kovačeviću, Presofleks gradnji, Perutnini Ptuj Pipo, gospodinu Tomislavu Čabraji i njegovoj tvrtki Elektro team, a posebno bi se zahvalio KUTJEVU d.d. te mojim velikim prijateljima i malim ljudima bez čega ovoga ne bi bilo, a to su Davor Karan, Ivica Kovačević, Zlatan Rezo, Tomislav Sračić, Matko Kovaćević, Vlado Makarević, Dario Pažin. Nisam zaboravio niti našeg domara Vladu Parubeka i naše JAJARE koji brinu da naše igralište bude pokošeno i uredno. Od srca vam hvala – rekao je Mile Barišić.

U odigravanju i odmjeravanju snaga pobjednički pehar otišao je u ruke domaćinu i ekipi NK Jakšić dok je drugo mjesto pripalo NK Dinamu Rajsavac, a treće Dinamu Vidovci.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

0 Comment