Međimurski lovci prvaci Hrvatske – Požežani bili dobri domaćini i zauzeli 15. mjesto /FOTOGALERIJA/

LOVAČKI SAVEZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE PONOVO POKAZAO DOBRU ORGANIZACIJU

PLETERNICA – Proteklog vikenda na strelištu u Bzenici održano je tradicionalno 24. po redu Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu kojemu je  bio domaćin Lovački savez Požeško-slavonske županije, a nastupili su  strijelci 21 momčadi iz svih županija pokazujući svoja umijeća u ovoj sportskoj grani.

Postrojene ekipe županijskih saveza na samome strelištu krasile su Pleterničke mažoretkinje.Nakon izvođenja  državne himne  prošlogodišnji pobjednici Virovitičani podigli su na jarbol zastavu naše zemlje. Pozdravne riječi dobrodošlice u ime Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije uputio je predsjednik tog saveza Branko Bertelović .

-Izuzetno smo zadovoljni što se ponovo među nama, grad Pleternica je je dugogodišnji domaćin vaših natjecanja na ovom prelijepom strelištu, a želim  potpuni uspjeh prvenstva – kazala je pozdravljajući lovce i goste gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić. Pridružili su joj se prigodnim riječima zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha i Petar Raos, načelnik Sektora za lovstvo kao izaslanik ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

-Ovo je izuzetno lijep ugođaj, kada smo počeli prije 24 godine nismo imali ni streljanu, ovdje su rezultati vidljivi, a pozivam i ostale sredine da grade ovakva strelišta kako bi unapređivali lovno streljaštvo  – naglasio je pozdravljajući strijelce  Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza. Prvenstvo je otvorio požeško-slavonski župan umirovljeni general Alojz Tomašević.

-Izuzetno mi je drago da ste tu, da naš kraj ima ovakve prostore i objekte na ponos svima, a mi smo prepoznali lovstvo kao gospodarsku djelatnost zbog razvoja lovnog turizma – kazao je Tomašević.

Boraveći u požeškom kraju oko 200 lovaca, vođe ekipa, predstavnici lovačkih saveza, brojni gosti i suci imali su priliku i za druženja, te razmjene iskustava, a upriličeno je zajedničko druženje u  “Zlatnom Lugu“ gdje su svirali tamburaši „Bezimeni“ pod vodstvom Zdravka Kneževića.

Kako je poznato najviše razloga za veselje imali su Međimurci osvojivši prvo mjesto u ekipnom plasmanu, a među pojedincima Marijan Karabalić iz Vukovarsko-srijemske županije. Lovci Požeško-slavonske županije zauzeli su ekipno 15. mjesto. Bertelović, zatim potpredsjednici Hrvatskog lovačkog saveza Zlatko Stolnik i Vinko Pavlić uz domaće potpredsjednike Denisa Miloševića i Božidara Terzića uručili su pobjednicima pehare i nagrade.

Ovogodišnje državno prvenstvo pomno su pratili suci  među kojima je naravno bilo i onih iz požeškog kraja čime ta sredina osim strelištem dokazuje svoj doprinos našem lovnom streljaštvu.

Stoga Požežani zaslužuju sve pohvale za koje su dakako uz prvog čovjeka saveza zaslužni brojni volonteri među kojima se posebno ističe potpredsjednik Denis Milošević.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment