Ljudski idiotizam na djelu: Kome je smetalo bespomoćno stablo ispred Katoličke gimnazije?

Teško je da ćemo dobiti odgovor na pitanje, kome je smetalo mlado drvo u drvoredu ispred Katoličke gimnazije u Požegi i zbog čega ga je slomio? Pomalo ogorčeni prolaznici s kojim smo razgovarali ostali su zatečeni komentirajući kako je onoga tko se odlučio na takav čin nešto spriječilo u namjeri da uništi i preostala tek nedavno zasađena mlada stabla.

Ponovno pitanje, kome je smetalo mlado stablo u drvoredu pored Katoličke gimnazije u Požegi. Zar je ono moralo biti žrtva je vandala koji je uvjeren da ga se neće pronaći. Ta je ulica u prijašnjim godinama odisala je zelenilom, koja se ljepota pokušava vratiti, ali pokraj vandala kao što je ovaj teško da će se u tome uspjeti ili će ipak dolijati.

Uz novi izgled Trga Sv. Terezije Avilske  došla su i nova stabla za koja, mnogi od nas, jedva čekaju da zablistaju u punoj snazi jer nedostaje nam ona “zelena duša” tog prostora. Nesretno drvo koje je snagu osjetilo, ali ne u rastu, već u ljudskom idiotizmu svoju ljepotu nikada neće pokazati. Nadamo se samo da će uskoro na njegovo mjesto doći nova mladica, koja će dobiti priliku za dug život.

Stabla su zelena pluća grada i ljepota koju nam priroda, unatoč našim mnogim manama, velikodušno poklanja. A kako mi uzvraćamo?

0 Comment