Kroz projekt “Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom” osigurano 1,8 milijuna bespovratnih sredstava

ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUGE OSOBA S INVALIDITETOM  GRADA POŽEGE I ŽUPANIJE POŽEŠKO – SLAVONSKE

Redovnu godišnju skupštinu održala je Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško – slavonske. Predsjednica Udruge Jelosavka Jakovljević nakon uvodnih riječi, govorila je o onome što je radilo oko 680 članova u prošloj te što su planovi za ovu godinu.

Poseban osvrt je bio na provedbi projekata pod nazivom Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom u Požeško-slavonskoj županiji, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda. Tako je projektom ostvareno nepovratnih nešto više od 1,8 milijuna kuna.

– Usluga osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja. Jedan broj korisnika, osoba s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta, dobio je mogućnost unapređenja kvalitete življenja, socijalnog uključivanja u zajednicu te sprječavanja institucionalizacije – naglasila je u izlaganju predsjednica Jakovljević.

Projektom je obuhvaćeno 16 članova Udruge, a riječ je o osobama oboljelim od cerebralne paralize, distrofije mišića, paraplegije i kojima je neophodna usluga osobne asistencije. Također je 16 osoba uposleno na radnom mjestu osobnih asistenata osobama s invaliditetom. Asistenti su uglavnom bili nezaposleni. Ovaj program se produžava u naredne dvije godine i proširuje sa 16 na 21 korisnika i asistenta, a vrijedan je oko 2,4 miljuna kuna. Osim ovoga programa, iz državnog proračuna financira se još šest korisnika i asistenata.

Također je bilo i riječi o skorom preseljenu Udruge u nove prikladnije prostorije u Kanižlićevoj ulici. Dogovorena je i organizacija većeg broja putovanja korisnika, a kupnja kombija za prijevoz članova na lječenje je odgođena za neka financijski bolja vremena.

Nakon završetka članovi su se nastavili družiti u veselom ozračju restorana Cool gdje je skup i održan.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment