Kanali se slabo održavaju, a uz put ka vinogradima ih nema, pa obilne vode Veličanima plave dvorišta i kuće

VELIKA – Vinogradarski put uz kojega nema odvodnog kanala ide uz moje dvorište, pa se za svake malo jače kiše na njega nanese mnogo zemlje, a  bujične vode preko toga dolaze u moje i susjedna dvorišta plaveći nam kuće, podrume i gospodarske objekte – kaže nam Željko Miškulin, umirovljeni dragovoljac Domovinskog rata koji živi u Frankopanskoj ulici u Velikoj. Takva je situacija i kod njegovih susjeda Željka Prpića, Mije Baršuna i ostalih, koji nam rekoše da im je u podrumima i dvorištima bila voda dubine više od pola metra!

Miškulin nadalje tvrdi da je kod gradnje navedenog vinogradarskog puta oštećen jer se put dijelom nalazi na njegovom zemljištu pa je zatražio izvide mjernika nakon čega će poduzimati druge mjere.

-Moram priznati da su općina Velika i načelnik Vlado Boban učinili što je u njihovoj moći da se to riješi, no ovdašnji kanali uz cestu se ne kose i  ne održavaju tako da se u njima nakupi trava, granje i drveće pa dolazi do zastoja oborinskih voda koje onda poplavaljuju sve pred sobom- nastavlja Miškulin.

Oni su u više navrata zvali Hrvatske vode, kojima redovito plaćaju doprinos, no oni nisu ništa poduzeli jer tvrde da to nije njihova nadležnost već općine. Obećali su uz vinogradarski put iskopati odvodni kanal no to nije učinjeno. Stoga su ovi ogorčeni mještani Frankopanske i susjednih veličkih ulica najavili daljnje aktivnosti kako ne bi imali bezbroj velikih šteta za vrijeme svakog kišnog vremena.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment