JOŠ STIHOVA OVOG LJETA: Pjesme Danice Rončević ljubavi, prirodi i običajima

POŽEGA -U sklopu manifestacije Požeška šetnja muzejskim ljetom u Velikom salonu Gradskog svojim se pjesmama predstavila pjesnikinja Danica Rončević, članica Udruge “Matko Peić”. Pred brojnom publikom ova pjesnikinja pročitala je dio svojih pjesama a dotakla se tema o ljubavi prema Slavoniji, zaboravljenim običajima, ljubavi i prirodi tj. Papuku.

Njeni prekrasni stihovi pobudili su u publici brojne pozitivne komentare koji su se mogli čuti na kraju ove pjesničke večeri. Danica Rončević živi u Velikoj, gdje je provela i svoj radni vijek radeći u Područnoj školi Radovancima i OŠ „ Ivan Goran Kovačić“ u Velikoj. Djelovala je u KUD-u „Ivan Goran kovačić“ iz Velike, gdje je bila voditeljica dječjeg folklora. Bavila se i novinarstvom kao višegodišnji suradnik Požeškog lista s vijestima iz veličkog kraja.

Piše pjesme od najranije mladosti, te je dio objavljen u školskim listovima. Intenzivnije piše stihove od umirovljenja. Objavila je zbirke pjesama „ Veličke staze“ i „Sve dok Papuk šumi“. Pojedinačno je pjesme objavljivala u „Požeškoj kronici“ i „Veličkoj kronici“. Uskoro će objaviti i prvu slikovnicu za djecu pod nazivom “Maca Lela”. Kazivanje stihova gđe. Danice Rončević glazbeno su potpomogli članovi Udruge umirovljenika Požega koji se vole zvati “Veseli umirovljenici” izvevši niz slavonskih prigodnih pjesama.

0 Comment