IZ KAPTOLA NA TOP LISTE: Sedam pjesama sa „Zlatnog glasa zlatne doline“ na radio Osijeku

OČEKUJE SE DA DIO TIH PJESAMA OSTANE NA TAMBURAŠKOJ PROMENADI I IDUĆEG MJESECA

KAPTOL/OSIJEK – Kako je poznato 11. svibnja u Kaptolu je održan tradicionalni 44. Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2018.“ koji je donio 18  novih pjesama. Nakon festivala što je uobičajeno organizatori festivalski nosač zvuka tj. album sa tim skladbama pošalju na pedesetak radio postaja na području kontinentalne Hrvatske što je učinjeno i ovaj puta.

Pjesme sa ovogodišnjeg festivala, čije se snimke ovih dana vrte i na petnaestak televizija u Hrvatskoj, te Bosni i Hercegovini, već su dobro prepoznali glazbeni urednici pa se mogu često čuti u eteru.

Tako je ove na Tamburašku promenadu, koja je zapravo top lista tamburaških pjesama u sklopu emisije Ritam Šokadije radio Osijeka glazbeni urednik Drago Lenart postavio čak sedam pjesama sa kaptolačkog festivala od ukupno 10 koliko ih se nalazi na toj popularnoj listi.

Tu su pjesme Gubitnik u izvođenju Željka Witovskog,  Ne volim jesen Dragana Vlajnića, Zatvori oči Ane Baketarić, Ako probudi te sunce Đakovčanke Ivane Škegro, Jedna runda novogradiškog TS Tkanica, pjesma Jednom davno koju pjeva Ivica Divjak i skladba Došlo vrime koju je izveo TS Šokački cvit iz Slavonskog Broda.

Slušatelji Radio Osijeka za te i još tri pjesme daju dvoje glasove putem telefonskih poziva svake nedjelje od 18 do 19 sati, kako bi se odabrale tri pjesme koje ostaju na tamburaškoj promenadi i slijedećeg mjeseca tj. srpnja tako da im se vrijeme emitiranja produžuje.

Kako smo saznali još neke skladbe sa „Zlatnog glasa zlatne doline“ su na top listama pojedinih radio postaja, a postoji vjerojatnost da će Osječani na svoju top listu za srpanj postaviti još neke skladbu porijeklom sa kaptolačkog festivala.

Foto: Arhiva, pozega.eu

0 Comment