Infrastrukturni radovi za poboljšanje životnog standarda u svim gradovima i općinama Požeško-slavonske županije /FOTO/

Gotovo da se u svakom gradu i općini na području Požeško-slavonske županije izvode određeni infrastrukturni radovi koji imaju za cilj podizanje životnog standarda. Samim time i građevinske tvrtke koje su dobile posao za obavljanje tih poslova povećavaju i jačaju zapošljivost.

Ona gradilišta i radove koje financira Županijska uprava za ceste u suradnji s lokalnim jedinicama samouprava, gradovima i općinama obišao je u pratnji ravnatelja ŽUC-a Mije Jozaka požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa suradnicima.

U Sesvetama, na području grada Pleternice, gdje se izvode radovi na proširenju i sanaciji dijela ceste, župana je dočekala gradonačelnica Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić. Gradonačelnica Jozić se zahvalila na zajednički odrađenom projektu u kojem je sudjelovao i grad.

Župan Tomašević je istakao ako je to jedan veoma važan projekt od iznimnog značaja te da se radi na revitalizaciji gotovo svih županijskih cesta u suradnji s gradonačelnicima i načelnicima.

-Nalazimo se u mjestu Sesvete gdje je odrađeno proširenje kolnika na, uvjeren sam radost i potrebu stanovnika. Mi smo već samo ove godine izgradili preko 4,5 km novih cesta i preko 9 kilometara presvlačenja i uređenja, do kraja godine još će biti toga učinjeno s planom za iduću godinu i ciljem da sve ceste u županiji budu primjerene zakonu na cestama i onome što stanovnici žele rekao je župan Tomašević

Dovršetak sanacije dijela Županijske ceste u Jakšiću, vrijedne gotovo dva milijuna kuna, također je obišao župan Tomašević s ravnateljem ŽUC-a Mijom Jozakom gdje ih je dočekao načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević koji je naglasio kako ističe zadovoljstvo do sada odrađenim poslovima naglašavajući kako je bila prijeka potreba saniranja prometnice jer je bila dosta oštećena što je stvaralo probleme za prometovanje vozilima koji su se kretali tim pravcem prema Ovčarama, Vetovu, Kaptolu, Kutjevu….

-Na ovoj dionici se najbolje vidi važnost i kvaliteta posla koji je obavljen od strane ŽUC-a na cesti koja ima veliku važnost za samo mjesto Jakšić. Ovih 1.400 metara uređenog kolnika na prostoru gdje je veliki promet posebno teretnih vozila i kamiona. Kolnik je zbog velikih tereta bio u propadanju te je zbog toga sanacija bila potrebna. Investicija ovog projekta je preko milijun kuna, a sve ovakve problematične pravce razmatramo zajedno s načelnicima i gradonačelnicima te ih onda zajedno nastojimo riješiti – rekao je župan Tomašević.

U sklopu obilaska gradilišta župan je posjetio i dovršetak radova na izgradnji nogostupa od Ovčara do Vetova gdje ga je dočekao gradonačelnik Kutjeva, U Kaptolu, gdje su dovršeni radovi na izgradnji nogostupa kroz Veličku ulicu župana je dočekao načelnik općine Kaptol Mile Pavići. Svi su oni naglasili kako su te investicije od iznimnog značaja za lokalnu zajednicu.

Foto: D. Krstanović 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment