Gdje god zatreba oni su tu, na planinama, u šumama i dubokim vodama: Požeški HGSS-ovci uvijek na raspolaganju

Hvalevrijedna je svaka aktivnost bilo kojeg člana požeške Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS-a) koji svaki ponaosob sebe nesebično daje kako bi nekome pomogao, pronašao, spasio i sl. Da je to tako u prilog idu brojne intervencije i akcije u kojima su sudjelovali i to bez ikakve financijske naknade, plaće ili dnevnice. Njihovo je poslanje pomoći bilo da se radi o intervenciji i potrazi na poljima i planinama ili pak šumskim predjelima i dubokim vodama.

Ovih su dana četiri člana požeškog HGSS-a bila uključena u akciji – potrazi za nestalom osobom na rijeci Savi kod mjesta Sikirevaca (Brodsko-posavska županija). Bili su u potrazi od 12. do 14 kolovoza 2018. godine s kolegama iz HGSS stanice Slavonski Brod.
Požeški su HGSS-ovci bili u akciji s čamcem što dokazuje veliku njihovu spremnost u svim ugrozama i potrebama. Oni spašavaju ugrožene na velikim visinama, izgubljene u šumamam, te one u dubinama voda.

Riječ hvala ne može biti dostatna ali je za njih dovoljna jer gdje god da treba oni su tu. Često se znaju našaliti i reći kada bi imali još kvalitetnije opreme i sredstava za različite intervencije i akcije gdje bi nam bio kraj.

Požeški hrabri i spremni momci ali i djevojke kojih također ima kao članica u HGSS-u na zahtjev svojih kolega uputili su se 12.kolovoza u susjednu županiju zbog prevrtanja čamca uslijed čega je nestala jedna osoba dok su ostale 4 osobe isplivale na površinu neozlijeđene. Osoba za kojom su tragali stara je 57 godina i navodno nije plivač.

Prema informacijama kojima raspolažemo potraga je obustavljena jer je tijelo jedne osobe pronađeno na obali susjedne Bosne i Hercegovine. Obdukcija će pokazati radi li se o tom 57-godišnjaku.

Sve u svemu članovi požeškog HGSS-a koji su bili u potrazi dali su svoj doprinos i pokazali svoje plemenito srce koje je imalo za cilj pronaći nestalu osobu. Hvala im na toj sktivnosti svim onima prije ali budućima.

Foto: HGSS stanica Požega i Igor Protić

0 Comment