FIŠIJADA U PLETERNICI /FOTOGALERIJA/: Najbolji fiš i ove godine skuhao Josip Antolović iz Beravaca

Skuhati dobar fiš je tako jednostavno, a tako komplicirano

I ove godine, na tradicionalnoj fišijadi u Pleternici koja se održala 12. godinu za redom okupilo se 40-ak natjecatelja iz pet slavonskih županija, domaće Požeško-slavonske, Osječko-Baranjske, Virovitiško-podravske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske te ekipe iz dviju susjednih zemalja, Bosne i Hercegovine iz Vareša i Srbije, točnije Vojvodine, Bačke Palanke. Svi su oni pokazali svoja umijeća u kuhanju te delicije, a oni najbolji među najboljima proglašeni su pobjednicima.

Sva tri prva mjesta, prema ocjeni stručnog suda, otišla su u Brodsko-posavsku županiju, ekipama iz Beravaca, Oriovca i Velike Kopanice.

Prvo mjesto i ove je godine, za najbolje skuhani fiš pripalo Josipu Antoloviću iz Beravaca, Danijelu Boraniću iz Oriovca, a treći Josipu Kitanoviću iz Velike Kopanice.

I ovogodišnja fišijada, na kojoj se tražila porcija više, bila je u organizaciji, “Pleterničkih čoraka”, grada Pleternice i pleterničke Turističke zajednice.

Josip Antolović iz Beravaca, pobjednik na brojnim natjecanjima u kuhanju ne samo fiša već i čobanca diljem Slavonije i šire i na ovogodišnjoj fišijadi je ponovio kako nema tajne u kuhanju fiša. Riba, vatra, voda, paprika. Rekao je i kako treba znati kada dodavati začine i u kojem omjeru. Iz razgovora doznajemo da je možda jedna od najvećih tajni crvena vrba za koju fiš majstor Josip kaže kako upravo ona daje kratku i brzu vatru koja je potrebna da bi se skuhao dobar fiš. Kroz šalu je prvak u fišu dodao skuhati dobar fiš je tako jednostavno, a tako komplicirano.

Pleterničku fišijadu otvorila je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić u društvu svog zamjenika Domagoja Katića.

Po dovršetku kuhanja fiša i proglašenja pobjednika nastavilo se sa neobičnim i šaljivim igrama u kojima su sudjelovali predstavnici gotovo svih mjesnih odbora s područja grada Pleternice kojima su se priključile i ekipe iz Vareša i Bačke Palanke.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment