„Dan otvorenih vrata policije i Policijske akademije“ u Požegi: Policajci kroz pokaznu vježbu i policijske vještine dokazali vrhunsku spremnost /FOTOGALERIJA/

U organizaciji Policijske uprave požeško-slavonske kod zgrade Općinskog suda u Požegi održan je „Dan otvorenih vrata policije i Policijske akademije“. Bila je to prilika da se građanima, osnovnoškolcima i srednjoškolcima, ovogodišnjim maturantima prezentira rad policije, uređaji i tehnička sredstva koju policija koristi u svakodnevnom radu te natječaj za zanimanje policajac koji je u tijeku.

Dubravko Novak, načelnik Policijske akademije

-Želimo mlade ljude upoznati s osnovama zanimanja policajac te im dati točne informacije što ih očekuje ako uđu u redove hrvatske policije. Ove godine smo uveli nekoliko novosti. Sam natječaj traje od 1. ožujka do 6. srpnja te je tako omogućeno i maturantima da se prijave na natječaj, jer do sada su natječaji završavali sredinom svibnja rekao je načelnik Policijske akademije Dubravko Novak dodajući kako se zbog troškova i drugih razloga testiranja kandidata vrši u mjestima prijava kako ne bi morali putovati u Zagreb.

-Ove godine planiramo umjesto 400 upisati 600 kandidata. Razlozi su jer se bližimo ulasku u Schengensku zonu, a tu je i prirodni odljev policajaca koji odlaze u mirovinu – dodao je načelnik Novak zaključujući da se do sada na natječaj prijavilo oko 1.300 kandidata, a njih 300 je već poslano na liječnički pregled.

Uz predstavnike Policijske akademije, na čelu s načelnikom Dubravkom Novakom, između ostalih, na manifestaciji je bio i načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić, njegov zamjenik Dalibor Bauer, načelnik Policijske uprave Brodsko-posavske Antun Valić, gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić, voditeljica Službe policije i voditelj Službe krim policije u PU Požeško-slavonskoj Ivana Radić i Branko Šefančić, glasnogovornice Policijskih uprava, požeško-slavonske i brodsko-posavske Nikolina Janković i Kata Nuić i drugi.

Pokaznu vježbu i policijske vještine uprizorili su djelatnici Interventne policije PU Brodsko-posavske.

Foto: D. Mirković i D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment