Brojni posjetitelji „Vetovačkog Vincelova“ potrošili stotine kilograma kobasica, slanine i kuhanog graha, a svirala tri glazbena sastava /FOTOGALERIJA/

Zahvaljujući vetovačkoj Udruzi vinogradara, vinara i  voćara „Veteri Castra“ njihova gastronomsko-turistička priredba „Vetovačko Vincelovo“ ove godine po sedmi puta ponijela je naziv najbolje u ovom kraju jer je uz dobru organizaciju okupila veliki broj posjetitelja na Trg sv. Vinka.

Blagoslov trsja na ovom trgu obavio je vlč. Dražen Akmačić, župnik vetovačke župe u suradnji sa svojim prethodnikom umirovljenim vlč. Tomom Mrnjecom, a lozu su zarezali predsjednik „Vetrei Castre“ Branko Jakobović, zamjenik župana Željko Jakopović, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, a tu su još bili njegov zamjenik Ivica Malnar, te predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva Ivica Ribičić.

Pokrovitelji su bili Požeško-slavonska županija, Županijska turistička zajednica i grad Kutjevo,a medijski pokrovitelji portal pozega.eu, Požeška kronika i RVA.

Sponzorirali su je ovdašnji vinari članovi Udruge „Veteri Castra“ koji su imali svoje štandove, te Veleučilište Požega i Udruga vinara „Igrač“ iz Bukovlja kraj Slav. Broda. Potporu organizatorima dale sve udruge iz ovog mjesta.

Za ovu prigodu vrijedni Vetovci priredili su više od 200 kilograma domaćih kobasica koje su sami spravljali i dimili, to se zajedno sa slaninom ispeklo na vincelovskoj vatri  zapaljenoj na otvorenom prostoru, a rebra i koljenice su skuhali u grahu koji je  poslužen posjetiteljima. Oni su za kupljenu čašu po cijeni od 30 kuna koja je i zanimljiv suvenir i uspomena, mogli birati ova jela, te desetke vina.

Više od pet sati trajao je zabavno glazbeni program na pozornici, a nastupili su tamburaši „De Gotho“ iz grabaračkog kraja, te glazbeni sastavi „Bisernica“ i „Posegana“ iz Požege, a gotovo stalni gost priredbe bio je pjevač Stjepan Jeršek Štef koji je član vetovačke udruge, tako da je zanimljiv program uz dobru pjesmu i ples unatoč hladnom vremenu oduševio brojne posjetitelje.

Foto: D.M. i D.K.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment