Brojni gosti i ove godine u vinogradu kutjevačkog vinara i vinogradara Branka Mihalja /FOTOGALERIJA/

I ove je godine, uvijek srdačan domaćin poznati kutjevački vinar i vinogradar, mr.sc. Branko Mihalj prigodom Vincelova u svom vinogradu ugostio brojne prijatelje i poslovne partnere kako iz Hrvatske tako i inozemstva, Tom manifestacijom obilježen je početak radova u vinogradu kojeg je na već tradicionalan način blagoslovio mjesni kutjevački župnik vlč. Marijan Đukić, a prve trsove orezao je domaćin Branko sa svojim kolegom, također poznatim vinarom Vladom Krauthakerom.

Svima svojim gostima Branko Mihalj je poželio dobrodošlicu zs koje je priredio bogat gastronomski tradicijski stol na kojem su se nalazile one delicije koje se imaju prigodu kušati samo u takvim i sličnim manifestacijskim prigodama.

Vinogradarstvo Mihalj inače na zasađenim površinama u najvećem je dijelu ima zastupljenu sortu graševine. Prisutne su i druge sorte poput rajnskog rizlinga, traminca….

Kada se s Brankom Mihaljem razgovara neumorno i iznad svega stavlja graševinu na prvo mjesto ističući kao se ona najbolje osjeća u Kutjevu i tom kraju te da ima najbolji i najkvalitetniji urod kao i na svim područjima ispod Krndije. Graševina je najčešća naša sorta ne samo kod njega već i drugih vinogradara, a Branko uvijek ide da dobije od nje vrhunsko vino. Nije mu toliko bitka količina koliko kvaliteta.

Svi su gosti imali priliku uživati uz gastronomske delicije u vrhunskoj graševinu koju su već proglasili šampionskom, a oni strastveniji vinoljupci mogli su kušati i vina drugih sorti, cabernet sauvignona, merlota, muškat ruže i portugizca.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment