“Ako za Vincelovo ideš u Kutjevo i piješ, ne vozi”: Preventivna akcija policije i lokalne samouprave /FOTO/

Policijsku službenici Policijske uprave požeško-slavonske u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Kutjeva i Gradom Kutjevom provode akciju “Ako za vincelovo ideš u Kutjevo i piješ, ne vozi”. Akciju provodi kontakt policajka grada koja obavlja službu na području grada Kutjeva Dragana Marinović te službenici za prevenciju Policijske uprave, a povodom proslave „Vincelova“.

-U 2018. godini policijski službenici procesuirano je više od 11 tisuća prometnih prekršaja, od kojih se 668 odnosilo na prekršaje alkoholiziranosti. Pozivamo vozače da, ako konzumiraju alkoholna pića, ne upravljaju vozilima jer alkohol kod vozača umanjuje mogućnost dobre procijene prometne situacije i produžava vrijeme reagiranja, a time je i opasnost od nesreća veća. U dane Vincelova policijski službenici provest će niz aktivnosti koje imaju za cilj osiguranje povoljnog stanja sigurnosti, među kojima je i ova današnja akcija. Zahvaljujem lokalnoj upravi na potpori i partnerstvu u ovoj akciji, a svim gostima u Kutjevu želim ugodan i siguran boravak – rekao je Goran Matijević, policijski službenik za odnose s javnošću u Policijskoj upravi Požeško-slavonskoj.

Ispred Turističke zajednice grada Kutjeva Valentina Budimir je naglasila kako oni podržavaju navedenu akciju pozivajući sve ljude dobre volje da dođu u Kutjevo, na njihovo Vincelovo, uz molbu da svi oni koji konzumiraju alkohol ne sjedaju za upravljač vozila.

-Pozivam naše građane da dođu kušati dobro vino, ali nemojte voziti ako ste pili. Bit će puno dobre hrane, vina, tambure i zabave i dođite u što većem broju – rekla je Ivana Vasilj koja je predstavljala kutjevačku Udrugu vinara i vinogradara.

Onim vozačima nad kojima je vršen nadzor i alkotestiranje, a nisu bili pod utjecajem alkohola uručene su i prigodne majice.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment