Ako se zaputite od Trenkova prema Velikoj nemojte misliti da idete u prašumu: Žmiri li na sve to velički načelnik Vlado Boban???

Već nekoliko dana dobivamo poruke i pozive mještana Velike koji nam ukazuju na problem ne pokošene trave uz rub ceste za koju su rekli da je visoka i više od jednog metra. Uz sve druge novinarske obveze zaputili smo se prema Velikoj vidjeti je li stanje toliko dramatično ili ne. Doista, krenuvši iz Trenkova prema Velikoj ostajemo u nevjerici pitajući se kud ta cesta vodi, u neku prašumu ili nekadašnje poznato turističko mjesto koje je mnogima još uvijek duboko u sjećanju, a da vide kako nekadašnji kompleks izgleda doživjeli bi veliko razočaranje.

Točno, Velika je nekad bila poznato turističko mjesto o kojem se danas samo priča. I da je kojim slučajem Velika ostala poznata turistička destinacija što bi oni koji odluče poći u to mjesto pomislili kuda to idu kamo ih cesta uz koju je trava visoka na nekim mjestima i više od metra vodi.

Brojna će biti opravdanja onih odgovornih koji će tražiti razne izgovore poput onih kako vegetacija naglo buja, da ne mogu stići jer imaju puno posla u košnji i sl. Teško je prihvatiti bilo koje opravdanje jer nužno je pokositi travu uz prometnicu i to onu kojom se nekoliko puta tjedno proveze i velički načelnik Vlado Boban i na sve to žmiri jer ne želi da vidi tu sramotu. Ako i nije ta cesta u nadležnosti općine načelnik Boban bi trebao poduzeti sve raspoložive mjere da riješi taj problem.

 

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment