Ah, taj svemir: Na Metaljci održan 9. Astro party, nezaboravno druženje i kampiranje pod zvijezdama

POŽEGA – Kad neformalno druženje planinara ISPO-vaca preraste u jedinstven događaj na ovim prostorima, dogodi se Astro party. Deveti po redu održan je proteklog vikenda, već tradicionalno na papučkoj visoravni Metaljka iznad napuštenog sela Mrkoplja kod Striježevice. Vrijeme u startu i ne baš obećavajuće, a oni koji su na Metaljku pristigli još u petak imali su poprilično zanimljivu noć uz jak vjetar, munje i gromove.

Metaljka je mjesto s najmanjim svjetlosnim onečišćenjem u kontinentalnoj Hrvatskoj i kao takva najpogodnija je za promatranje kiše meteora.
Nimalo jednostavan organizacijski zadatak odradili su Miro Mesić i Marko Doboš iz Parka prirode Papuk.

-Astro party svake godine okuplja sve više ljudi. I ove godine imamo ljude iz drugih gradova pa čak i iz Zagreba, a zanimljivo je da je 9. Astro party privukao velik broj mladih – rekao nam je Mesić.

Iako se činilo da od zvijezda ove godine neće biti ništa, posjetitelji nisu ostali uskraćeni za potpuni astro doživljaj jer su se tijekom noći izmjenjivali oblaci i zvjezdano nebo kakvo se može doživjeti jedino na Metaljci.
Bilo je to još jedno nezaboravno druženje uz glazbu i kampiranje pod zvijezdama. Dogodine je jubilej – 10. Astro party, događaj koji nikako ne biste trebali propustiti!

Foto: D.K. i Facebook – M. Doboš

9. Astro Party, Metaljka

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

0 Comment