Pravoslavni Božić čestitali gradonačelnik Neferović, zamjenik ministra Cesarik i saborski zastupnik Ronko

DSC_7071POŽEGA – Vijeće srpske nacionalne manjine grada Požege upriličilo je uoči Pravoslavnog Božića tradicionalni domjenak na kojemu su se okupili njihovi članovi, te brojni gosti među kojima su bili gradonačelnik Požege Vedran Neferović, zamjenik ministra zdravlja RH Marijan Cesarik, saborski zastupnik Zdravko Ronko i drugi.

-Vijeće djeluje od 2003. godine, ima 15 članova, od 2008. na ovaj način obilježavamo Božić, imali smo školu učenja ćirilice, organizirali kazališne predstave, te izlete u više manastira-kazao je u pozdravnoj riječi predsjednik Vijeća SNM Tihomir Aleksić dodajući da je vijećnicima uvedena naknada za njihov rad. On se  zahvalio svima na odazivu.

-Zadovoljstvo mi je biti sa vama, mislim da je suradnja do sada bila dobra, te očekujem da će se tako i nastaviti, a svim vjernicima pravoslavne vjere želim sretan Božić i Novu godinu- rekao je u obraćanju požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Zamjenik ministra Cesarik je također čestitao predstojeći blagdan.

-Uz lijepe želje očekujem da se u ovakvim prigodama okuplja još više ljudi, te da se za vaše aktivnosti izdvaja više novca iz proračuna grada- naglašava Marijan Cesarik.

 Saborski zastupnik Ronko poručio je da želi u ozračju Božića više tolerancije i razumijevanja.

-Vratit ćemo u Požegi poziciju ovom vijeću kakvu je nekada imalo-zaključio je Zdravko Ronko nakon čega je požeški paroh Aleksandar Bijelić uz čestitke zazvao Božji blagoslov rekavši da Božićna pogača zvana Česnica simbolizira cjelinu u čast Isusa Krista. Pozvao je vjernike i goste na paljenje Badnjaka u srijedu u 18 sati, te na svetu Božićnu liturgiju u četvrtak u 9 sati u požeškoj Pravoslavnoj crkvi.

/Foto: D.Mirković/

no images were found

0 Comment

Send a Comment